ΚεντρικήΠεριβάλλον

Verde.tec: Ξεκινά η 6η διεθνής έκθεση Καινοτομία & Τεχνολογία για το Περιβάλλον

29/3/2024

Με συμμετοχή-ρεκόρ εκθετών από Ελλάδα και εξωτερικό, η πλέον εξειδικευμένη έκθεση για το Περιβάλλον, την Κυκλική Οικονομία και τις Έξυπνες Πόλεις στην Ελλάδα, η 6η διεθνής VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος έρχεται στις 29 – 31 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεργασία και δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η διοργάνωση που «άνοιξε» το δρόμο για τη διεξαγωγή εκθέσεων για το περιβάλλον στην Ελλάδα, υπόσχεται να παρουσιάσει την επιτομή της τεχνολογίας για κάθε τομέα που αγγίζει το περιβάλλον, αφού θα φιλοξενήσει περισσότερους εκθέτες από κάθε προηγούμενη φορά, με συμμετοχή – ρεκόρ από επιχειρήσεις του εξωτερικού. Η έκθεση προετοιμάζεται για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, καθώς έχει πλέον αναδειχθεί σε σημείο συνάντησης και συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και Πολιτείας.
Verde.tec Forum

Για τρεις ημέρες το VERDE.TEC FORUM πιο δυναμικό και επίκαιρο από ποτέ και με τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά, θα φέρει στο προσκήνιο κάθε ζήτημα που απασχολεί τον τομέα του περιβάλλοντος σήμερα μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις, εταιρικές παρουσιάσεις και σεμινάρια. Η αυτοκατανάλωση με φωτοβολταϊκά για επιχειρήσεις, νοικοκυριά και αγρότες, τα συστήματα εξοπλισμού για τις έξυπνες πόλεις, η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων, η ηλεκτροκίνηση, ο περιβαλλοντικά υπεύθυνος οδοφωτισμός, οι τεχνολογίες αποτύπωσης μεγάλων εκτάσεων και η επιθεώρηση φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών και εργοταξίων, θα είναι μερικά μόνο από τα θέματα συζήτησης.

Παράλληλα, προετοιμάζεται και η γιορτή του περιβάλλοντος τα Greek Green Awards. Για ακόμη μία χρονιά η επιλογή των νικητών θα γίνει από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν και θα επιλέξει οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, μέσα από έργα που έχουν υλοποιήσει ή προϊόντα και λύσεις που έχουν αναπτύξει.

Εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δασοπροστασία, πυρανίχνευση, εθελοντισμός και Αιολικά Πάρκα» διοργανώνει στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde.tec η ΕΛΕΤΑΕΝ, το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας.

Πώς μπορούν τα αιολικά πάρκα και οι υποδομές που δημιουργούν, να αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερο για την έγκαιρη πυρανίχνευση και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών; Πώς εντάσσονται στο πλαίσιο της δασικής πολιτικής και πώς υπηρετούν την ανάγκη για ενεργητική διαχείριση και προληπτική προστασία του δάσους και γενικά της υπαίθρου; Τι μπορούν να προσφέρουν στην επιτήρηση και το συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων, στην υποστήριξη των πόρων κατάσβεσης και στην προσβασιμότητα; Πώς συνδυάζονται με τις νέες τεχνολογίες για την πυρανίχνευση και την άμεση επέμβαση; Ποια είναι η έως τώρα εμπειρία;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα της συζήτησης που οργανώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, εκπροσώπων και στελεχών της Πολιτείας, του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι γνωστό ότι τα αιολικά πάρκα συμβάλλουν στην ανάσχεση της κλιματικής κρίσης που είναι βασική απειλή για το δασικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι δρόμοι που δημιουργούν, βελτιώνουν και συντηρούν έχουν ήδη αξιοποιηθεί, όταν χρειάστηκε, από τις δημόσιες δυνάμεις αντιμετώπισης πυρκαγιών. Τέλος, τα αιολικά πάρκα εκτελούν αντισταθμιστικά δασοτεχνικά έργα και αναδασώσεις σε περιοχές που υποδεικνύονται από τη δασική υπηρεσία σύμφωνα με τις ανάγκες της, συμβάλλοντος και με αυτό τον τρόπο στην προστασία και τη βελτίωση του τοπικού δασικού περιβάλλοντος».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα προωθήσει τη συζήτηση του πώς αυτά τα οφέλη μπορούν να μεγιστοποιηθούν και να εμπλουτιστούν.
Η BIGSOLAR

Στην Έκθεση αναμένεται να συμμετάσχουν δεκάδες εταιρείες των ΑΠΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μία από αυτές είναι και η BIGSOLAR, από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής βασικού εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων της χώρας.

Σύμφωνα μα σχετική ανακοίνωση, οι επισκέπτες του περιπτέρου της BIGSOLAR (Stand A4) θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη της εταιρείας για τις εξελίξεις και τις σύγχρονες τάσεις στις αγορές των φωτοβολταϊκών συστημάτων, της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, του φωτισμού και του «εξηλεκτρισμού» της αυτοκίνησης και της θέρμανσης και ψύξης.

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα καινούργια μοντέλα του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας, μεταξύ των οποίων τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της JA SOLAR και τις λύσεις σε αντιστροφείς και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας των FRONIUS, HUAWEI, SOLAREDGE, SOLAX POWER, BYD και SOLIS, των οποίων η BIGSOLAR αποτελεί επίσημο διανομέα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Related posts

Aπλοί τρόποι για να λάμψει φυσικά το πρόσωπο σας μετά τη festive season

xristiana

Κίνδυνος εγκεφαλοπάθειας από φάρμακα με ψευδοεφεδρίνη – Περιστατικά και στη Βρετανία

xristiana

Τι πρέπει να έχετε στο τσαντάκι καλλυντικών στις καλοκαιρινές σας διακοπές;

xristiana