ΚεντρικήΚοινωνικά

H Εύα Καραμπά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Όνειρα» στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης

18/3/2024

H Εύα Καραμπά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Όνειρα» στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λεωφόρο Ειρήνης 14-16 και Αλκιβιάδου στην πλατεία Φλέμινγκ) από την Τρίτη 19 έως την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

Πρόκειται για ζωγραφικά έργα, κυρίως ακουαρέλες, έργα με σμάλτο σε πλεξιγκλάς και επιζωγραφισμένα αντικείμενα.

Ο Πάνος Χαραλάμπους, εικαστικός, ομότιμος Καθηγητής ΑΣΚΤ, σημειώνει ότι η Εύα Καραμπά από νωρίς εκδήλωσε ένα έντονο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, ένα ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι σήμερα. Απ’ τις διάφορες περιοχές της τέχνης αντλεί στοιχεία: μυθικές φιγούρες, ζωομορφικές, από τις παραδόσεις της Αφρικής, της Ασίας, μοτίβα απ’ τον λαϊκό πολιτισμό μας, τον πολιτισμό της Μεσογείου, από έναν πρώιμο ιμπρεσιονισμό και έναν έκδηλο Φωβισμό ( φωβ= άγριο ζώο).

Συν τω χρόνω κατέκτησε μια προσωπική γραφή, με χαρακτηριστικά την διαχρωμία, την διαφάνεια, την έλλειψη αυστηρής γεωμετρίας προς χάριν της εκφραστικότητας. Έναν ρομαντισμό της εικόνας, μια ονειροφαντασία.

Η Eύα Καραμπά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Aθηνών (DSA) και σπούδασε διακοσμητική στη Σχολή Δοξιάδη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις το διάστημα 2000-2024.

Εγκαίνια

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, Ώρα : 18:00- 21:00

Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:30-21:00

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Δωρεάν Σεμινάριο Αυτοάμυνας Και Αυτοπροστασίας

xristiana

Γκουτέρες: Ο πλανήτης μας πνίγεται σε έναν χείμαρρο σκουπιδιών

xristiana

28/6: Κρατήστε κοντά σας ό,τι σας δίνει ασφάλεια – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana