ΚεντρικήΚοινωνικά

Προληπτικός ορθοπεδικός έλεγχος για σκολίωση στα σχολεία των Βριλησσίων

22/3/2024

Στη διενέργεια δωρεάν προληπτικού ορθοπεδικού ελέγχου σε όλα τα σχολεία της πόλης, προχωρά ο Δήμος Βριλησσίων, με γνώμονα την πρόληψη.

Το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας,  απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Βριλησσίων με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της σκολίωσης και άλλων συγγενών παθήσεων.

Η εξέταση θα πραγματοποιείται με έγγραφη γονική συναίνεση από την ειδική επιστημονική ομάδα του Δρ. Θεόδωρου Β. Γρίβα, ορθοπεδικού, πρώην Συντονιστή-Διευθυντή Ορθοπεδικού Τμήματος Νοσοκομείου του ΕΣΥ.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η έγκαιρη ανίχνευση των παθολογικών εκείνων περιστατικών που παραμένουν αδιάγνωστα.

Η εξέταση διαρκεί λίγα λεπτά και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο χώρο του σχολείου, ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του. Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 9:30 το πρωί από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 6135611, 210 8100224, 2108045564.

Related posts

Εμβόλιο γρίπης: Οι 5 μύθοι που διευκρινίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

xristiana

Περιβαλλοντική δράση στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου

xristiana

Χάπι Pfizer κατά κορονοϊού: Πράσινο φως της Βρετανίας στο Paxlovid – Για ποιους ασθενείς προορίζεται

xristiana