ΚεντρικήΟμορφιά

Ποια είναι η σωστή συχνότητα χρήσης της μάσκας μαλλιών;

23/3/2024

Όλες γνωρίζουμε πως σε γενικές γραμμές πρέπει να χρησιμοποιούμε μια μάσκα μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα. Βέβαια αυτό είναι σχετικό αφού κάθε τύπος μαλλιών χρειάζεται διαφορετική περιποίηση.

Αν έχεις ίσια μαλλιά και χρησιμοποιείς συχνά εργαλεία θερμότητας για να τους δώσεις όγκο ίσως το αποτέλεσμα είναι να γίνονται ξηρά.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ρουτίνα σου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα για εσένα όμως πρέπει να γνωρίζεις πως τα λεπτά μαλλιά μπορεί να βαρύνουν και να λαδώσουν εύκολα αν χρησιμοποιείς συχνά μια μάσκα μαλλιών.

Τα σγουρά και κυματιστά μαλλιά χρειάζονται πιο εντατική φροντίδα αλλά και τη χρήση μίας μάσκας με μεγαλύτερη συχνότητα αφού είναι επιρρεπή στο φριζάρισμα. Κάτι που μπορεί να τα βοηθήσει αρκετά είναι η χρήση μιας μάσκας μαλλιών μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας όπως και 1 ή 2 σταγόνες από ένα λάδι μαλλιών με μέλι για περισσότερα οφέλη.

Στην περίπτωση των λιπαρών μαλλιών θα πρέπει να περιοριστείς στη μία φορά την εβδομάδα και να εξετάσεις την πιθανότητα να εφαρμόσεις μια θρεπτική θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική Καμπάνια Για HIV/AIDS Και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

xristiana

Ακμή: Τι να χρησιμοποιείτε και τι όχι για την αντιμετώπισή της

xristiana

Γιάννης Οικονόμου: Με σχέδιο εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές και εδραιώνουμε την περιβαλλοντική συνείδηση

xristiana