ΚεντρικήΚοινωνικά

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού – Λέσχη Ανάγνωσης

26/3/2024

Τα βιβλία με τίτλο «Στην Πέτρα Χαραγμένα» και «Το Μουγγοχώρι», της συγγραφέως Βάσως Καλαντίδου, θα παρουσιαστούν στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού, τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, στις 17:00.

Συντονίζουν οι Συγγραφείς Καίτη Στεφανάκη και Σοφία Χατζηπασχάλη.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΥΠΝΙΟ (2019)

Μπορούμε να διασώσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα από τη λήθη; Αρκεί να αναπολούμε τις στιγμές που ζήσαμε κοντά τους; Ο ήρωάς μας προικισμένος με την ικανότητα να μετουσιώνει σε αφηγήματα τις ζωές ανθρώπων που έχουν “φύγει”, ορθώνει το ανάστημά του μπρος στο πέρασμα του χρόνου. Πρόσωπα που ξεχάστηκαν, “ανασταίνονται” μέσα από τις ιστορίες του. Πρόσωπα που τα αδίκησε η ζωή, βρίσκουν τη λύτρωσή τους. Κι είναι τα γραπτά του που θα ζήσουν περισσότερο από όλους, αρκεί ο ίδιος να διαβεί τον δρόμο που θα τον οδηγήσει στη δική του αλήθεια.

ΤΟ ΜΟΥΓΓΟΧΩΡΙ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΥΠΝΙΟ (2023)

Μη σε ξεγελάνε τα χωρατά μας, είναι ο τρόπος μας να ξορκίσουμε τον φόβο μας, μου είπε, πίνοντας μονοκοπανιά το πιοτό της εξομολόγησης. Όλοι το φοβούνται τούτο το μέρος. Γι’ αυτό δεν έρχεται κανείς να δουλέψει εδώ. Θαρρείς πως δεν έχουνε ανάγκη το μεροκάματο; Το ‘χουν και το παραέχουν. Μα ο φόβος… Και ξέρεις τι φοβάται περισσότερο ο άνθρωπος; Αυτό που δεν καταλαβαίνει. Αυτό φοβάται.

Πληροφορίες για τη συγγραφέα:

ΒΑΣΩ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ

Η Βάσω Καλαντίδου γεννήθηκε, ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ. Από τον Φεβρουάριο του 2012 συντονίζει παιδικές λέσχες ανάγνωσης και παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων. Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση Χαμογελάνε οι Τζοκόντες (εκδόσεις Πανός).

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών

xristiana

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Τα οφέλη τους για την ακοή

xristiana

Γίνε εθελοντής στο 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

xristiana