ΚεντρικήΚοινωνικά

Αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη – Παλαιό Φάληρο

31/3/2024

Με αφορμή τα 140 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη, το Εθνικό Ωδείο διοργανώνει αφιέρωμα στον Μανώλη Καλομοίρη, που θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μ.μ., ο Πολυχώρος του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Αρτέμιδος 51 &Τερψιχόρης, Π. Φάληρο).

Στην εκδήλωση, που θα έχει τη μορφή μουσικοθεατρικού αναλογίου γύρω από τη ζωή, τις ιδέες και το έργο του συνθέτη, θα ακουστούν αποσπάσματα από κείμενα του Καλομοίρη, όπως είναι η αυτοβιογραφία του “Η ζωή μου και η τέχνη μου”, τα μουσικά του απομνημονεύματα “Από τη ζωή και τους καημούς του Καπετάν Λύρα” και διάφορα άρθρα ή ομιλίες του σε συνδυασμό με την εκτέλεση μουσικών έργων του.

Την επιλογή και επιμέλεια των κειμένων, του μουσικού προγράμματος και του οπτικοακουστικού υλικού έκανε η Χαρά Καλομοίρη, εγγονή του συνθέτη και Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ως αφηγήτρια η καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου και ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη, καθώς και σπουδαστές και απόφοιτοι του Εθνικού Ωδείου και των Παραρτημάτων του, που θα ερμηνεύσουν έργα για πιάνο, μονωδία, έγχορδα και πνευστά.

Το αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Δελφίνια ακολουθούν το καραβάκι “Κωνσταντής” στον Θερμαϊκό (video)

xristiana

Το φθηνό μπαρ-εστιατόριο

xristiana

Tα 5 skincare συστατικά για κάθε ηλικία που θα ολοκληρώσουν την περιποίησή σας και γιατί

xristiana