ΚεντρικήΥγεία

ΕΟΦ: Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής για σεξουαλική λειτουργία και απώλεια βάρους

19/12/2023

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές για δύο συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν επικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες.

Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν διατροφικό συμπλήρωμα που διακινείται μέσω διαδικτύου για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης από την Αμερικάνικη Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και των Φαρμάκων (FDA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “Magnum XXL 9800”.

Τo συγκεκριμένο προϊόν, αναφέρει ο ΕΟΦ, προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

LIPOVON caps

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Μεξικανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPOVON caps.

Το προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αρμόδια Αρχή του Μεξικού τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκαν από διεθνή εργαστήρια έδειξαν ότι το προϊόν περιέχει την φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine). Η σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή αγορά για θέματα ασφαλείας από το 2010.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Υπερδραστήρια κύστη στους νέους: Οι επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία

xristiana

Πώς θα φαίνεται το πρόσωπό μου πιο λεπτό | 5 μικρά μυστικά μακιγιάζ

xristiana

Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τους ανθρώπους με έντονους χρόνιους πονοκεφάλους

xristiana