ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα δούμε τα μαλλιά μας στα καλύτερα τους, και τον χειμώνα!

7/11/2023

Μαλλιά ατίθασα, φριζαρισμένα, με άγριες άκρες, ξηρά ή περισσότερο λιπαρά από ό,τι συνήθως… Είναι αλήθεια, πως αυτήν την εποχή τα μαλλιά υποφέρουν! Από τη μια οι χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και από την άλλη η έντονη θερμότητα στους εσωτερικούς χώρους δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ με αρνητικές αντιδράσεις. Μερικά συστατικά και η προσωπική μας φροντίδα όμως, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα! Τέσσερα βήματα για υπέροχα μαλλιά! 

Από την Άντζελα Μολφέτα

Βήμα 1. Γνωρίζουμε τις αιτίες ξηρότητας

Οι αιτίες για την αυξημένη ξηρότητα των μαλλιών μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι κυρίως τρεις: Πρώτα από όλα οι διάφορες θερμικές επεξεργασίες που εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας, όπως το καθιερωμένο στέγνωμα και styling με το σεσουάρ ή η χρήση ψαλιδιού σε στεγνά μαλλιά. Την ξηρότητα ενισχύουν και οι βαφές, ενώ ακόμα και τον χειμώνα, η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει τη φυσική υγρασία των μαλλιών μας. Προσθέτοντας και τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας μέσα και έξω από το σπίτι, έχουμε τους κύριους ενόχους του φαινομένου!

Βήμα 2. Προσφέρουμε την κατάλληλη φροντίδα 

Το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα μια βαθιά περιποίηση στα μαλλιά μας. Οι μάσκες εντατικής ενυδάτωσης είναι αυτό που χρειαζόμαστε καθώς προσφέρουν διαρκή υγρασία και εμποδίζουν το φριζάρισμα. Εκτός όμως, από τις μάσκες είναι καλό να αντικαταστήσουμε το σαμπουάν και το κοντίσιονερ που χρησιμοποιούμε με ειδικές, πιο ενισχυμένες φόρμουλες ενυδάτωσης. Τέλος, ειδικά εάν βάφουμε τα μαλλιά μας, δεν πρέπει να παραλείπουμε να τα κόβουμε συχνά, δηλαδή μία φορά τον μήνα. Με αυτούς τους τρόπους, βελτιώνουμε κατά πολύ τόσο την εμφάνιση, όσο και την υγεία των μαλλιών μας!

Βήμα 3. Τα Ναι και τα Όχι 

Εκτός από τις φόρμουλες του εμπορίου, μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνες στο σπίτι ενυδατικές μάσκες για τα μαλλιά μας, με φυσικά συστατικά από την κουζίνα μας. Μια γνωστή, απλή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική συνταγή είναι αυτή με το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο που απλώνουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών μας σε ζεστή θερμοκρασία. Αφήνουμε το θαυματουργό ελαιόλαδο να δράσει για μία νύχτα και το επόμενο πρωί λουζόμαστε, απολαμβάνοντας μοναδική λάμψη και απίστευτη στιλπνότητα!

Πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε συστατικά που επιβαρύνουν την ευαίσθητη κόμη μας, τουλάχιστον για αυτήν τη χρονική περίοδο, όπως τα θειικά άλατα και τα parabens. Τα θειικά άλατα στα σαμπουάν δημιουργούν αφρό και απομακρύνουν τους ρύπους αλλά και τα έλαια από τις ίνες των τριχών. Σε περιόδους έντονης ευαισθησίας, όπως τον χειμώνα, ενδέχεται να προκαλέσουν έντονη ξηρότητα ή ακόμα και φαγούρα. Επιλέγοντας για το λούσιμο μια φόρμουλα χωρίς θειικά άλατα εξασφαλίζουμε τη φυσική παραγωγή ελαίων και τη διατήρηση της υγρασίας στο τριχωτό της κεφαλής. Όσο για τα parabens, γνωρίζουμε πως πρόκειται για ισχυρά συντηρητικά τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, αλλά θεωρούνται υπεύθυνα για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα μέχρι στιγμής από επιστημονικές μελέτες.

Βήμα 4. Συστηματική φροντίδα = μια ευχάριστη συνήθεια!

Η δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης για τα μαλλιά μας, με τα κατάλληλα προϊόντα, είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να τα διατηρήσουμε λαμπερά και γεμάτα υγεία. Εάν μάλιστα βάφουμε τα μαλλιά μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως το χρώμα τους διατηρείται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν είναι σωστά ενυδατωμένα.

Μία φορά στις δέκα ημέρες ένα λούσιμο με σαμπουάν βαθύ καθαρισμού θα απαλλάξει το τριχωτό της κεφαλής από ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα, αποφράζοντας παράλληλα τις διόδους έκκρισης φυσικών ελαίων και προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία αναζωογόνησης σε βάθος. Για να διατηρήσουμε, όμως, την υγρασία των μαλλιών μας ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις συνηθισμένες μαξιλαροθήκες με νέες, από μετάξι! Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε τη διατήρηση της φυσικής τους ενυδάτωσης και κοιμόμαστε σαν βασίλισσες!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση για την αστυνομική λογοτεχνία, τον πόλεμο και την κρίση

xristiana

Έχετε πλούσιους φίλους στο Facebook; Δείτε πώς ωφελείται η υγεία της καρδιάς

xristiana

Δωρεάν εκδηλώσεις αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού & Nηπιαγωγείου

xristiana