ΚεντρικήΚοινωνικά

Ο Δήμος Κιλκίς για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

17/11/2023

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, και αποβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και στην εμπέδωση της ισότητας των φύλων, ο Δήμος Κιλκίς και η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα ‘’Βία κατά των Γυναικών: Ώρα να τελειώνουμε’’, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Η βία κατά των γυναικών συνεχίζει να αποτελεί την πιο διαδεδομένη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και οι διάφορες όψεις της είναι γροθιά στο στομάχι του πολιτισμένου κόσμου.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η συντοπίτισσά μας Βίκυ Χατζηβασιλείου, νομικός, δημοσιογράφος και life coach και θα αναπτύξει το θέμα “Η ύπουλη κακοποίηση”.

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου, θα πλαισιώσει την εκδήλωση αναφερόμενη στο θέμα: “#metoo- Η επόμενη μέρα”. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Προϊσταμένη του Τμήματος Ισότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Κεσίδου.

Στόχος της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η προτροπή και ενδυνάμωση των γυναικών, προκειμένου να μιλήσουν για την κακοποίηση αλλά και η δυνατότητα για τον Δήμο Κιλκίς να προωθήσει το αδιαπραγμάτευτο μήνυμα της ισότητας και να συμβάλλει, με τον τρόπο αυτό, στη δημιουργία μιας κοινωνίας ασφαλούς και δίκαιης, για εμάς και για τα παιδιά μας.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση γιατί η φωνή τους είναι με βεβαιότητα και η ασπίδα τους απέναντι στην κακοποίηση.

Πολλώ δε μάλλον όταν η φωνή αυτή ενωθεί με άλλες φωνές και γίνουν όλες μαζί αποτρεπτικό ανάχωμα απέναντι στη βία και στα κοινωνικά στερεότυπα.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Σπλαχνικό λίπος: Τι είναι, πώς μετριέται και πώς υποχωρεί ειδικά μετά τα 60

xristiana

Από αυτό το πλευρό να κοιμάσαι… – Οι συμβουλές γιατρών

xristiana

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησε ο νέος γύρος υποβολής αιτήσεων έως τα μέσα Φεβρουαρίου

xristiana