ΚεντρικήΜαγειρική

Γρήγορο και εύκολο τιραμισού

3/11/2023

Υλικά

  • 3 κ. γλ. στιγμιαίος καφές σε κόκκους
  • 3 κ. σ. λικέρ καφέ
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 85 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4- 6 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κ. σ. κακάο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Φτιάξτε τη στρώση κρέμας χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο και λείο.

Βήμα 3

Σπάστε τα παντεσπάνια σε δύο ή τρία κομμάτια και μουλιάστε τα στο μείγμα του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Τοποθετήστε μερικά κομμάτια στον πάτο δύο ποτηριών κρασιού ή παγωτού και από πάνω ρίξτε την κρέμα. Κοσκινίστε το κακάο και παγώστε για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ημερίδα “Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Η Οικογένεια και η Γυναίκα στο Επίκεντρο” στο Δήμο Διονύσου

xristiana

Τα πλαστικά μολύνουν (και) την ατμόσφαιρα πολύ περισσότερο από τα αεροπλάνα

xristiana

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Για Την Αταξία Του Φρίντριχ

xristiana