ΚεντρικήΠεριβάλλον

“Reytech Trading”: «Πράσινο» από τη ΡΑΑΕΥ για το τουρκικό «παρών» στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας

9/10/2023

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εγκαινιάζει η τουρκική εταιρεία Reytech, μετά το «πράσινο φως» που εξασφάλισε από τη ΡΑΑΕΥ.

Πρόκειται για μια εταιρεία, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και η οποία απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματικούς καταναλωτές προωθώντας «μεθόδους που είναι αποδεκτές ως παγκόσμιες «βέλτιστες πρακτικές» στον τομέα της βιωσιμότητας και της ενεργειακής απόδοσης», όπως προβάλει.

Ο ελληνικός βραχίονας της, η Reytech Trading Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, υπέβαλε στις 30 Μαΐου 2023 στη ΡΑΑΕΥ αίτηση για χορήγηση Άδειας Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 50 MW. Η άδεια ισχύει για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών.

Με απόφαση του Κλάδου Ενέργειας της ΡΑΑΕΥ στις 5 Οκτωβρίου 2023 χορηγήθηκε πράγματι η εν λόγω άδεια προς την εταιρεία Raytech Trading.

Κατά το σκεπτικό της απόφασης της Αρχής, από την εξέταση των στοιχείων του υποβληθέντος φακέλου, διαπιστώθηκε ότι πληρούνται τα κριτήρια για τη χορήγηση Άδειας Εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η αιτούσα εταιρεία «διαθέτει οργανωτική και διοικητική δομή κατάλληλη να εξασφαλίσει την αξιόπιστη, συνετή και χρηστή άσκηση της δραστηριότητας της Εμπορίας», καθώς και ότι «έχει την αναγκαία χρηματοοικονομική ευρωστία» για την άσκηση της εν λόγω δραστηριότητας.

Η Reytech Trading

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Reytech Trading συστάθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2023, με έδρα στην Αθήνα, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και με μοναδικό μέτοχο την REY BILISIM HIZMETLERI VE TICARET LIMITED SIRKETI, εταιρεία που εμφανίζεται να δραστηριοποιείται και στο χώρο της πληροφορικής.

Στους σκοπούς της Reytech Trading Α.Ε. περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες εμπορίου ηλεκτρικού ρεύματος, το εμπόριο και η διανομή αερίων καυσίμων μέσω αγωγών, οι δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και η μετάδοση και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ελληνικής θυγατρικής συμμετέχουν ο Altay Bogac ως Πρόεδρος, ο Demirayak Caner ως Αντιπρόεδρος και ο Διονύσιος Μιχαλαράκος ως μέλος.

Η Reytech αυτοσυστήνεται ως μια εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών όπου αναλυτές και εμπειρογνώμονες που έχουν εργαστεί στους τομείς της παραγωγής, της μεταφοράς, της διανομής και των λιανικών πωλήσεων των αγορών ενέργειας για πολλά χρόνια καθώς και μια ομάδα λογισμικού που ειδικεύεται στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης επικεντρώνονται σε ενεργειακές λύσεις νέας γενιάς αντί για τυποποιημένες ενεργειακές λύσεις.
Το επιτελείο της εστιάζει, ειδικότερα, στην κατανόηση των αναγκών των πελατών και την προσφορά των καταλληλότερων λύσεων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με στόχο να προκύψουν οφέλη σε παραμέτρους κόστους, απόδοσης και αποδοτικότητας, όπως επίτευξη χαμηλών τιμών κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών άνθρακα.

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζεται να διαθέτει τουλάχιστον 250 επαγγελματικούς πελάτες, με 2,5 GWh βελτιστοποιημένη συνολική κατανάλωση και μείωση του ενεργειακού κόστους που φτάνει έως και το 40%.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Santa Run Chania»: Γιορτή στην Πλατεία Κατεχάκη, με τον Μ. Στρατή

xristiana

Λινγκουίνι με καλαμαράκια και ντοματίνια

xristiana

Πότε πρέπει να αφαιρούνται οι όζοι θυρεοειδούς

xristiana