ΚεντρικήΚοινωνικά

Τη Φλόγα της Αγάπης θα υποδεχτούν οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

8/10/2023

Δεκάδες μαθητές κι εκπαιδευτικοί από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου  θα υποδεχτούν  την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 τη Φλόγα της Αγάπης στο σχολείο τους  για να στείλουν ένα δικό τους μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία με το σύνθημα: 

«Δώσε το Παράδειγμα,  Δώσε Αίμα!»

Η ξεχωριστή αυτή κοινωνική  δράση ευαισθητοποίησης  θα υλοποιηθεί  στα πλαίσια της 21ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνδιοργάνωση με τον ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», την Π.Ο.Σ.Ε.Α. – Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνης, τη Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ρεθύμνου, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό,   το Σώμα Νοσηλευτικής και την Τροχαία Ρεθύμνου. 

Για πρώτη φορά οργανώνεται σε σχολείο της Περιφερειακής Ενότητας του Ρεθύμνου μία δράση τέτοιας αξίας! Σκοπό έχει να μεταλαμπαδεύσει σε μικρούς και μεγάλους  το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας  και να δώσει αξία στην  αιμοδοτική συνείδηση. 

Η Εθελοντική προσφορά σε αίμα είναι μία πράξη αγάπης, απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας κι αλληλεγγύης, μία ανεκτίμητη συμβολή απέναντι στον αγώνα ζωής πολλών συνανθρώπων μας. 

Λαμπαδηδρομία Ρέθυμνο

Πρόγραμμα 21ης Λαμπαδηδρομίας

  • Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές του 16ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις με διάφορες θεματικές,  όπως α. βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών για παιδιά, β. επίδειξη χρήσης απινιδωτή, γ. η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τους εκπαιδευτές του ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», του Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ.
  • 11π.μ. Αφή της Φλόγας στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου από τη Δέσποινα Ροδουσάκη, Πρόεδρο του ΣΕΑ Ν Χανίων «Άγιος Ιωάννης», εκπρόσωπο της Π.Ο.ΣΕ.Α. – Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών 
  • 11.15 π.μ. Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από το !6ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου στην περιοχή του Μασταμπά  – οδός Κουρμούλη έως την Πλατεία οδός Ιωάννου Κονδυλάκη 89 μπροστά ( γραφεία του ΙΚΑ)  – επιστροφή στο 16ο Δημοτικό Σχολείο.
  • 12.15μμ Άναμμα του Βωμού με τη Φλόγα της Αγάπης στο 16ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου από τον Τσαπατάκη Αντώνη, Παραολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή.
  • Λήξη της 21ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών με το σύνθημα των μαθητών « Δώσε το Παράδειγμα, Δώσε Αίμα»

Τι είναι η Λαμπαδηδρομία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.

Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία. Η φετινή 33η Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά κι είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό.

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Νυχτερινή εφίδρωση στα παιδιά: Αίτια και αντιμετώπιση

xristiana

Τέρνα Ενεργειακή: Ξεκίνησε η μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων στη Μεσσηνία

xristiana

Δράση Φύτευσης Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

xristiana