ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σκυλακάκης: Η Ελλάδα υιοθετεί φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα

17/10/2023

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Πέτρο Βαρελίδη.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών συμφωνήθηκε το κείμενο της αναθεώρησης της Οδηγίας για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Ο Έλληνας Υπουργός χαιρέτησε την επίτευξη συμφωνίας και υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση της αναθεωρημένης πρότασης, θα συμβάλλει περαιτέρω στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Μερικά ενδεικτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο κείμενο αφορούν στα εξής: διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής σε μικρότερους πληθυσμιακά οικισμούς, αυστηρότερες απαιτήσεις ποιότητας, τεταρτοβάθμια επεξεργασία για μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, βελτίωση στην παρακολούθηση της πορείας προς την ενεργειακή ουδετερότητα έως το 2045, επεξεργασία όμβριων υδάτων, κ.ά.

Ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως υπάρχει περιθώριο ευελιξίας σε ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της Οδηγίας στα νησιά και σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετα, επισήμανε πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μία αποτελεσματική πολιτική μετριασμού της κλιματικής κρίσης, προκειμένου να μην επιβαρύνεται, δυσβάσταχτα, ο προϋπολογισμός του εκάστοτε Κράτους από τις νέες απαιτήσεις που δημιουργεί η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Καρκίνε, επαγγελματικά θέματα σε απασχολούν»

xristiana

Πηγαίνει μία 18άρα στον γυναικολόγο για το καθιερωμένο Παπ-Τεστ…

xristiana

Με λεμόνι, κανέλα και…. – Θα γίνει λεία η επιδερμίδα σου με αυτήν την σπιτική μάσκα προσώπου

xristiana