ΚεντρικήΚοινωνικά

Ξεκινούν σήμερα οι Ημέρες Πνευμονολογίας στον Βόλο

12/10/2023

Το ετήσιο συνέδριο «Ημέρες Πνευμονολογίας» της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φέτος στον Βόλο συνέπεσε με τις πλημμύρες και τις καταστροφές που ταλαιπώρησαν τους κατοίκους και πλήγωσαν τις υποδομές της περιοχής.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν ωστόσο σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες να επιμείνουν στη διεξαγωγή του συνεδρίου στον Βόλο, το τριήμερο 12-15 Οκτωβρίου 2023 για να γιορτάσουν μαζί με τους Βολιώτες τα 25 πρώτα χρόνια λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έτσι λοιπόν σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Ημέρες Πνευμονολογίας στο ξενοδοχείο Ξενία στον Βόλο και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 15 του μήνα.

Μερικές δεκάδες Πνευμονολόγων εκπαιδεύθηκαν στην Πνευμονολογική Κλινική, περισσότεροι από 50 επιστήμονες εκπόνησαν τη διδακτορική τους διατριβή, χιλιάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές εκπαιδεύθηκαν στις διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος από την πρόληψη τους, το κάπνισμα, τα λοιμώδη νοσήματα, μέχρι τη διάγνωση, τις ενδοσκοπήσεις, το εργαστήριο λειτουργικού ελέγχου και τη θεραπεία.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 7.30-8.30μμ με ομιλήτρια την κ. Ελένη Καρέτση που από ειδικευόμενη γιατρός έως διευθύντρια του ΕΣΥ που είναι τώρα, έζησε από μέσα την πορεία της κλινικής.

Η τελετή λήξης την Κυριακή 15 Οκτωβρίου το μεσημέρι 1-2μμ είναι αφιερωμένη στις συνέπειες της πανδημίας, της μετανάστευσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος στην ψυχική και σωματική υγεία, μέσα από κείμενα συμπολιτών.

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

ΦΣΘ: 18η Εθελοντική Αιμοδοσία Του Συλλόγου

xristiana

Έχεις ταλαιπωρημένα νύχια; Όλα τα tips για να τα σώσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή!

xristiana

Υπερθέαμα Θεατρικών Παραστάσεων στον Δήμο Διονύσου (27/5-3/7)

xristiana