ΚεντρικήΟμορφιά

Μαλλιά: Οι 4 must κινήσεις για να αντέχουν στο χρόνο

10/10/2023

Έχουν και τα μαλλιά μας κανόνες αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθούμε; Η απάντηση είναι: Φυσικά! Κάποιους μάλιστα από αυτούς ενδεχομένως τους γνωρίζετε ήδη πολύ καλά. Κάποιοι άλλοι πάλι είναι λιγότεροι γνωστοί αλλά εξίσου χρήσιμοι.

Ας εξερευνήσουμε σήμερα τα βασικά μυστικά περιποίησης ώστε να φροντίζουμε τα μαλλιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προστατεύοντας τα από τη φθορά του χρόνου.

Ολική αναδόμηση με αυτούς τους 4 τρόπους

Για μαλλιά πάντα… νέα:

#1 Μην ξεχνάτε τις θεραπείες

Οι θεραπείες μαλλιών είναι εξίσου σημαντικές με εκείνες του δέρματος. Άλλωστε, τα μαλλιά μας γερνούν ακριβώς όπως και η επιδερμίδα μας.

Για να τα διατηρούμε επομένως νέα, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε θεραπείες ενυδάτωσης σε εβδομαδιαία βάση, αφού λουστούμε και αφαιρέσουμε τους ρύπους από το τριχωτό της κεφαλής, ώστε να μπορεί να «αναπνέει».

Τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής γι’ αυτό και αξίζει να του δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά σε όλο το πάνω μέρος της χωρίστρας το οποίο είναι περισσότερο εκτεθειμένο στη ρύπανση και τις ακτίνες του ήλιου και πιο ταλαιπωρημένο από τις βαφές και το styling.

Ανεξάρτητα από το πόσο πυκνά είναι τα μαλλιά σας, μπροστά και πάνω στο τριχωτό είναι πάντα πιο αδύναμα.

Για πλήρη λοιπόν αναζωογόνηση, επιλέξτε μια καλή θεραπεία θρέψης και ενυδάτωσης ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας και τις συστάσεις του κομμωτή σας και κάντε πάντοτε απαλό μασάζ στην περιοχή, για μαλλιά και τριχωτό γεμάτα ζωντάνια.

#2 Μην χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο σαμπουάν για τα μαλλιά

Κάποιες φορές τα μαλλιά σας δεν έχουν όγκο επομένως θέλετε ένα σαμπουάν να τα τονώσει. Άλλες πάλι, μπορεί το τριχωτό της κεφαλής σας να είναι ερεθισμένο, επομένως θα χρειάζεστε ένα καταπραϋντικό σαμπουάν.

Μπορεί ακόμα μόλις να τα έχετε βάψει και να θέλετε να ενισχύσετε το χρώμα, οπότε ξανά οι ανάγκες αλλάζουν.

Ανάλογα λοιπόν την περίπτωση και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά σας ανά περιόδους, φροντίστε να έχετε 2-3 διαφορετικές επιλογές σαμπουάν στο μπάνιο σας.

#3 Εφαρμόστε τα απαραίτητα προστατευτικά προϊόντα

Όπως προστατεύετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία, έτσι πρέπει πάντα να κάνετε και με τα μαλλιά σας.

Εφαρμόστε αντηλιακό χειμώνα- καλοκαίρι και προστατεύστε τα επίσης από τις συσκευές styling με θερμοπροστατευτικά προϊόντα.

Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ψαλίδια για μπούκλες ή για ίσιωμα πάνω σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά.

#4 Αποφύγετε το αλκοόλ και την κακή διατροφή

Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του αλκοόλ, της διατροφής και των μαλλιών, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τα ανθυγιεινά τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό και ελλείψεις, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας.

Τα μαλλιά μας μπορεί να αρχίσουν ακόμα και να αραιώνουν καθώς οι θύλακες των τριχών αφυδατώνονται.

Φροντίστε λοιπόν συνολικά να ακολουθείται έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής ο οποίος συνδέεται άμεσα με το πόσο αποτελεσματική θα είναι η beauty ρουτίνα σας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γ. Γεραπετρίτης: 7η διεθνώς η Ελλάδα σε ηλεκτρική ενέργεια από ήλιο και άνεμο

xristiana

Τι δείχνουν αυτοί οι 6 πόνοι & γιατί δεν πρέπει να τους αγνοείτε (εικόνες)

xristiana

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος: “Πρόληψη και Πρώιμη Διάγνωση στα Σύγχρονα Αναπνευστικά Νοσήματα”

xristiana