ΚεντρικήΚοινωνικά

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο Ιπποκράτειο

11/10/2023

«Σωστή πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τεχνικές αποκατάστασης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 12.30 με 14.00, στο Αμφιθέατρο «Μεταξάς» του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (κτίριο Δ’ – ισόγειο).

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Αμέσως μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, οι ειδικοί θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

«Η σωστή ενημέρωση αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο του μαστού. Η καλύτερη αρχή για τη σωστή πρόληψη μπορεί να γίνει με την ενημέρωση από τους κατ’ εξοχήν ειδικούς» αναφέρει ο Διευθυντής της Β’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Ιωάννης Γαλάνης.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεοπλασιών, το 2022, στην Ελλάδα διαγνώστηκαν 4.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και 1.600 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Πηγή: https://thesstoday.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δ. Μαλεβιζίου: Στο Φόδελε, η θεατρική παράσταση «Αυτός ο Άλλος και το Παντελόνι του»

xristiana

Καρκίνος: Εφιαλτικές προβλέψεις για το κόστος της ασθένειας ως το 2050 διεθνώς

xristiana

«Santa Run Chania»: Γιορτή Στην Πλατεία Κατεχάκη, Με Τον Μ. Στρατή

xristiana