ΚεντρικήΥγεία

Εμβολιασμός: Τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου η καλύτερη περίοδος

14/10/2023

Καθησυχαστική για τον κοροναϊό και τη γρίπη που είναι σε έξαρση εμφανίστηκε η Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ας μην τρομάζουμε τον κόσμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μετά από τρία χρόνια πανδημίας, καθώς έρχεται ο χειμώνας που πέφτουν οι θερμοκρασίες και όλες μας οι εκδηλώσεις είναι σε εσωτερικούς χώρους, θα αυξηθούν οι ιώσεις όπως κάθε χρόνο. Και όπως κάθε χρόνο θα έχουμε και αυξημένα ποσοστά κοροναϊού».

«Έξι διαφορετικά εμβόλια στη φαρέτρα μας. Δύο από αυτά είναι εντελώς καινούργια και μάλιστα ενισχυμένα»

Αναφερόμενη στο πού βρισκόμαστε σε σχέση με τα εμβόλια η κ. Τσικρικά είπε: «Νομίζω ότι σήμερα ή αύριο θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολίων. Αλλά εκτός από τον κοροναϊό έχουμε και άλλα εμβόλια, όπως τα εποχικά της γρίπης».

Δύο ενισχυμένα εμβόλια για τη γρίπη

«Έχουμε αυτή τη στιγμή στη φαρέτρα μας έξι διαφορετικά εμβόλια. Δύο από αυτά είναι εντελώς καινούργια και είναι μάλιστα ενισχυμένα, όπως εμείς μάθαμε να τα λέμε. Και απευθύνονται στις ομάδες πληθυσμού 60 – 65 ετών και άνω. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε το αναπνευστικό μας σύστημα».

Καταλαβαίνετε, είπε η κυρία Τσικρικά, «δεν θέλει κάποιος να βρεθεί να νοσεί ταυτόχρονα και από γρίπη και από κοροναϊό ή έχοντας μία ανοσοκαταστολή που γνωρίζουμε ότι δημιουργεί παροδικά μια λοίμωξη όπως είναι αυτή της εποχικής γρίπης. Είναι περισσότερο ευάλωτος να νοσήσει και από τον κοροναϊό».

Οι ευάλωτες ομάδες

Τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, όπως είπε η Σταματούλα Τσικρικά, καλό θα ήταν οι πολίτες να επισκεφτούν τον γιατρό τους και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, από χρόνιες καρδιακές παθήσεις, οι έγκυοι, τα μικρά παιδιά, άτομα που είναι σε κλειστούς πληθυσμούς, όλοι οι υγειονομικοί του κλάδου με ισχυρότατη σύσταση για να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτό το πολυπόθητο τείχος ανοσίας».

Πηγή: https://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Φαρμάκων Και Υγειονομικού Υλικού Για Τα Κοινωνικά Φαρμακεία

xristiana

Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023

xristiana

Γιατί κάποιοι ματώνουν στο στόμα όταν τρώνε ανανά! Δείτε τι συμβαίνει

xristiana