ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ελβετία: Μεγάλη διαδήλωση για την προστασία του κλίματος

1/10/2023

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορεία στη Βέρνη, πρωτεύουσα της Ελβετίας, με αίτημα την υιοθέτηση αυστηρότερων πολιτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Μετά την πορεία στους δρόμους της Βέρνης, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία μπροστά το Ομοσπονδιακό Ανάκτορο, την έδρα της κυβέρνησης και της Βουλής.

Αυτές οι μεγάλες σε όγκο διαδηλώσεις είναι σπάνιες στην Ελβετία και καταδεικνύουν μια αυξανόμενη απογοήτευση των πολιτών για τον ρυθμό λήψης πολιτικών αποφάσεων για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το Κόμμα των Πρασίνων εκτίμησε ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 60.000 ανθρώπους. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βέρνης αρνήθηκε να δώσει μια εκτίμηση του αριθμού των διαδηλωτών.

Οι ελβετικοί παγετώνες έχασαν το 10% του όγκου τους κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ενώ ο Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί, σε μια χώρα όπου η θερμοκρασία αυξάνεται με ρυθμό πάνω από τον διπλάσιο του παγκόσμιου ρυθμού.

Related posts

Λάρισα: Χριστουγεννιάτικο Bazaar για την ενίσχυση του Δημοτικού Γηροκομείου

xristiana

Καιρός: Αραιή συννεφιά και σκόνη – Έως τους 22 βαθμούς η θερμοκρασία

xristiana

Τι είναι το skin fasting που διεγείρει τη φυσική αποτοξίνωση και δύναμη της επιδερμίδας

xristiana