ΚεντρικήΥγεία

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για το νέο εμβόλιο για την COVID-19

16/10/2023

Αναλυτικές οδηγίες για το επικαιροποιημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο XBB.1.5, που είναι διαθέσιμο από σήμερα, καθώς και για τη διαδικασία εμβολιασμού, έδωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού στο emvolio.gov.gr, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός που θα γίνεται σε 352 εμβολιαστικά κέντρα.

Ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσει 23 Οκτωβρίου. 

Στις ομάδες που συστήνεται ο εμβολιασμός για την COVID-19 θα αποσταλεί sms, ενώ θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα κατ’ οίκον για όσους έχουν ανάγκη.  Ο εμβολιασμός γίνεται 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό ή τη νόσηση.

Το νεότερο είναι ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει λάβει τον βασικό εμβολιασμό.

Το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν περιλαμβάνει τον αρχικό ιό ο οποίος πλέον δεν ανιχνεύεται και περιλαμβάνει την παραλλαγή XBB1.5, που ανιχνεύεται σε υψηλά ποσοστά.

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου δεν μιλάμε για μαζικό εμβολιασμό αλλά για ευάλωτες ομάδες, ωστόσο όποιος πολίτης επιθυμεί, θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο δωρεάν, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις πληθυσμιακές ομάδες, που συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – «Καταιγίδα» προβλημάτων στη Β. Ελλάδα

xristiana

Κορωνοϊός: 27.490 νέα κρούσματα στη χώρα μας – 73 νέοι θάνατοι

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 26/1

xristiana