ΚεντρικήΚοινωνικά

Ξεκινά τριήμερο Malevizi Festival

5/9/2023

 «Ξεκινά το πρώτο Malevizi Feltival. Ένας θεσμός που φιλοδοξούμε να συνδέσει τον πολιτισμό της περιοχής, τη γαστρονομία, τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό σε μία τριήμερη γιορτή για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Κατσαμάνη στο Γάζι. Όσοι βρεθούν αυτές τις τρεις μέρες στο Γάζι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου μας και ταυτόχρονα να απολαύσουν μουσικές παραστάσεις με σπουδαίους καλλιτέχνες και φυσικά καλλιτέχνες από όλο το Μαλεβίζι.

Στόχος μας είναι το πρώτο Malevizi Festival να αποτελέσει την απαρχή δράσεων που θα σχετίζονται με τον Μαλεβιζιώτη που πρόσφατα όπως είναι γνωστό καταφέραμε να εντάξουμε στο Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή το Malevizi Festival που ξεκινά την Πέμτπη.  

Το Malevizi Festival βρίσκεται προ των πυλών! Ένα γεμάτο τριήμερο περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Γάζι, στην πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη,  μπροστά στο Δημαρχείο στις 07 / 08 και 09 Σεπτεμβρίου 2023.  

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε μια ποικιλία και πολυμορφία εμπειριών. Το Malevizi Festival φιλοδοξεί να επιδράσει σε όλες μας τις αισθήσεις και να γίνει θεσμός. 

Καλούμαστε να γίνουμε όλες και όλοι κοινωνοί και μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής: Ενός μεγάλου μαλεβιζιώτικου συναρπαστικού ταξιδιού, στο τραγούδι και στον χορό, στον πολιτισμό της παραγωγής και της γεύσης, στα προϊόντα, στις ασχολίες των ανθρώπων, στην έμπνευση και στα τεχνουργήματα, στον χαρακτήρα που το Μαλεβίζι αντανακλά στον Κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας φτιάχνουμε, συμμετέχουμε στις δράσεις, δημιουργούμε, γευόμαστε, εκφραζόμαστε, γνωρίζουμε το Μαλεβίζι, τους ανθρώπους και τα δημιουργήματά τους και το βράδυ συνεχίζουμε με χορό και τραγούδι, με μεγάλες συναυλίες, γνωστούς καλλιτέχνες και αφιερώματα, σε μια ανεπανάληπτη γιορτή των αισθήσεων και των θετικών συναισθημάτων. 

Την προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου στηρίζει η περιφέρεια Κρήτης και πλαισιώνει το Παγκρήτιο Κέντρο Πολιτισμού.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στους χορηγούς του Malevizi Festival.

 Η είσοδος και τις τρεις ημέρες είναι ελεύθερη.

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα δεν είναι πλέον η Τριχωνίδα – Η κακοκαιρία Daniel άλλαξε τα γεωγραφικά δεδομένα

xristiana

Ποια είναι τα σημάδια που σου δείχνουν εάν έχεις υγιή νύχια;

xristiana

Συγκέντρωση Φαρμάκων Και Υγειονομικού Υλικού Για Το Κοινωνικό Φαρμακείο Του Δ. Ωραιοκάστρου

xristiana