ΚεντρικήΥγεία

Αυτό είναι το αποτελεσματικό «αντίδοτο» στο διαβήτη

5/9/2023

Η τακτική άσκηση (κολύμβηση, τρέξιμο, περπάτημα κτλ.) μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του διαβήτη, ακόμη και σε άτομα με γενετική προδιάθεση να νοσήσουν, διαπιστώνει  νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο British Journal of Sports Medicine.

Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερα από 59.000 άτομα που φορούσαν tracker δραστηριότητας στους καρπούς τους για μια εβδομάδα.

Όλα αποτελούσαν μέρος της UK Biobank, μιας μεγάλης βάσης δεδομένων με πληροφορίες γενετικής, τρόπου ζωής και υγείας από περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.Photo: Shutterstock

Μετά από μια μέση παρακολούθηση σχεδόν επτά ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έκαναν περισσότερο από μία ώρα μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα καθημερινά είχαν 74% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη σε σύγκριση με όσους έκαναν λιγότερο από πέντε λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα.

Αυτό το εύρημα ίσχυε ακόμη και μεταξύ των ατόμων με υψηλό γενετικό κίνδυνο για διαβήτη, τα οποία έχουν 2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη συγκριτικά με τα άτομα με χαμηλό γενετικό κίνδυνο.

Πηγή: https://www.ygeiamou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η ΕΟΔΥΑ Συμμετέχει Στη Δράση «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

xristiana

Η υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά καταγράφηκε στα νερά της Μεσογείου – Απειλούνται τα θαλάσσια οικοσυστήματα

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

xristiana