ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Ανώγεια

6/8/2023

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/08/23  στο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων και ώρες 16:00 – 20:30μμ.

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με τον Δήμο Ανωγείων και την Κοινωνική Υπηρεσία. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ. 

Οδηγίες για τους αιμοδότες 

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό.

-Μαζί τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα. 

-Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση & Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος.

-Ενημέρωση & Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτήν την περίοδο! Κάθε προσφορά είναι πολύτιμη!

Πληροφορίες 6978-247010,  2810-239773

email aimatocritis@hotmail.com

Πηγή::https://www.cretalive.gr

Related posts

Θρασύβουλος Τσακαλώτος

xristiana

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Βύρωνα

xristiana

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών

xristiana