ΚεντρικήΠεριβάλλον

Μεγάλη Γιορτή Από Τον Δήμο Χανίων, Για Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

9/6/2023

Με μία μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους θα γιορτάσει ο Δήμος Χανίων την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με πολλές και διασκεδαστικές δράσεις ευαισθητοποίησης, εντός του εσωτερικού του πρώην Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Άη  Γιάννη.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματά και τις δημοτικές υπηρεσίες, με την υποστήριξη από τοπικούς φορείς, σώματα ασφαλείας, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φυσικά τους πολίτες, περιμένουν το Σάββατο, 10/6 από τις 10:00 έως τις 14:00, στο εσωτερικό του Πάρκου Μαρκοπούλου, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα και παράλληλα να μάθουν και να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά, παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Στον χώρο θα διεξαχθούν πολλές παράλληλες δράσεις και δραστηριότητες, με αρκετές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ θα γνωρίσουμε καλύτερα τον νέο χώρο που απέκτησε ο Δήμος Χανίων και πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τεράστιο και σύγχρονο αστικό πάρκο.

Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν με το μοίρασμα 10.000 λουλουδιών, γιασεμιών και μπουκαμβίλιας στο κοινό, μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πέρυσι ο Δήμος Χανίων, για να μοσχοβολήσει κάθε άνοιξη την πόλη.

Θα επαναληφθεί και φέτος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, η δράση «Ενημερώνομαι – Προστατεύω το περιβάλλον και τη φύση», όπου οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τον πυροσβεστικό εξοπλισμό από κοντά, ενώ οι πυροσβέστες θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τις δασικές πυρκαγιές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου και τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, θα οργανωθούν μία σειρά από αθλήματα και αθλοπαιδιές (ποδόσφαιρο αλάνας, βόλεϊ, basketball 3×3, boccia, petange, badminton, κωπηλασία & krav maga κ.α.) και θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους να παίξουν και να χαρούν τη φύση, ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστές ποδηλατικές διαδρομές που οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν το ποδήλατό τους και να εξερευνήσουν το Πάρκο.

Τέλος θα διεξάγονται παράλληλα, περιβαλλοντικές ενημερωτικές δράσεις, από όλους τους συνεργαζόμενους φορείς που συμμετέχουν στη γιορτή του Δήμου Χανίων, μεταξύ άλλων η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ), η Ecogenia, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτ. Κρήτης, το Σχολείο Δάσους, το Παράρτημα Χανίων του Λυκείου Ελληνίδων, το Varcities (Horizon 2020).

Ξεχωριστή θα είναι η συμμετοχή στις δράσεις από τα Οικολογικά και Αειφόρα Σχολεία του Δήμου Χανίων, αλλά και τα γειτονικά σχολεία πέριξ του πρώην Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, που θα παρουσιάσουν το δικό τους όραμα.

Η συμμετοχή στις δράσεις και τις δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους, ενώ οι εκπλήξεις θα είναι πολλές. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει σύνθημα #BeatPlasticPolution και καλούνται όσοι παραβρεθούν να φέρουν μαζί το παγούρι πολλαπλών χρήσεων για να συμμετέχουν ενεργά στη δράση.

«Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο το πρωί, να μπούμε μέσα στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου και να το κάνουμε… το Πάρκο μας!»

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Ημέρα Συμβουλευτικής Και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Στο 2ο Λύκειο Πεύκης

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

Η ξανθιά και η γιαγιά

xristiana