Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST LEGO® League Expo

18

27/5/2023

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός “FIRST® LEGO® League Expo Θεσσαλονίκη” που θα φιλοξενήσει 42 ομάδες (παιδιά ηλικίας 4 – 10 ετών) και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και φιλοξενία της ΔΕΘ HELEXPO. Ο Διαγωνισμός, αφορά δύο ηλικιακά γκρουπ και θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ HELEXPO τις ώρες 10:30-14:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

To FIRST® LEGO League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM. Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, εξερευνούν και προβληματίζονται με την χρήση πραγματικών καταστάσεων. Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους θα χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Ο Διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στον Διαγωνισμό θα συμμετέχουν ομάδες Explore και ομάδες Discover και θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικά.

► Info

Διαγωνισμός “FIRST® LEGO® League Expo Θεσσαλονίκη”
Σάββατο 27 Μαΐου 2023
Περίπτερο 6 της ΔΕΘ HELEXPO
Ώρες 10:30-14:00
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/.

Πηγή: https://cityportal.gr