Το μυστικό για το μολύβι χειλιών για να δείχνουν τα χείλη σας αψεγάδιαστα όλη μέρα!

82

28/3/2023

Κι εκεί που νομίζατε ότι τα έχετε κάνει όλα τέλεια, και ότι τα χείλη σας φαίνονται άψογα μετά από ώρες, έρχεται η πικρή… διαπίστωση! Μία ματιά στον καθρέφτη είναι αρκετή για να μας βγάλει από την πλάνη.

Μπορεί πράγματι να έδειχναν άψογα το πρωί, όμως το κραγιόν και το μολύβι χειλιών είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν αντέχουν στα χείλη έως το τέλος της ημέρας. Τι μπορείτε να κάνετε;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μιλάμε, γλείφουμε τα χείλη μας, πίνουμε νερό, καφέ, αναψυκτικά, τρώτε ή τα αγγίζετε χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε. Με όλες αυτές τις κινήσεις, δεν είναι μυστήριο γιατί το μακιγιάζ των χειλιών σας μπορεί να μην φαίνονται τόσο αψεγάδιαστα όσο περνάει η μέρα.

Και το μόνο βέβαιο είναι ότι η «μουντζουρωμένη» ή «μισο-μακιγιαρισμένη» εμφάνιση των χειλιών δεν είναι ακριβώς ούτε κομψή, ούτε σέξι! Κι επειδή, δεν θα ζούμε με το άγχος… πότε χάλασε η εμφάνισή μας ούτε θα κοιτιόμαστε κάθε λίγο στο καθρεφτάκι μας (μην μας περάσουν και για υστερικές ή νάρκισσους!), ας τσεκάρουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Υπάρχει ένα καλό κόλπο που εξασφαλίζει ότι το περίγραμμα των χειλών μας θα παραμείνει φρέσκο όλη μέρα.

Το μυστικό της πούδρας

Οι περισσότεροι λάτρεις του μακιγιάζ γνωρίζουν τη δύναμη της πούδρας σεταρίσματος. Αφού εφαρμόσετε το μέικαπ, η χρήση πούδρας για σταθεροποίηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατηθούν όλα στη θέση τους.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και στο μολύβι χειλιών, εφόσον απλώσετε πούδρα σεταρίσματος τα χείλη.

Το μόνο που χρειάζεται για να το πετύχετε είναι να εφαρμόσετε δύο στρώσεις ημιδιάφανης πούδρας στα χείλη:

  • Ξεκινάτε ταμπονάροντας τα γυμνά χείλη με πούδρα
  • Κάνετε το περίγραμμα με το μολύβι χειλιών.
  • Συνεχίζετε με το κραγιόν σας και τέλος,
  • Σταθεροποιείτε το τελικό αποτέλεσμα, απλώνοντας από πάνω ημιδιάφανη πούδρα σεταρίσματος.

Και κάτι ακόμη!

Για να δείχνουν ακόμα πιο υπέροχα, λεία, απαλά κι ενυδατωμένα τα χείλη σας όλη μέρα, δεν είναι κακή ιδές να χρησιμοποιήσετε ένα lip primer λίγη ώρα πριν το μακιγιάζ, δίνοντας του χρόνο να τα απαλύνει και να τα προετοιμάσει κατάλληλα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com