Εργαστήρι Υφαντικής Για Επιμορφωτές ΑμεΑ Διοργανώνει Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων Με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

23

25/3/2023

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εργαστήρι υφαντικής για επιμορφωτές ΑμεΑ με την εκπαιδεύτρια υφαντικής και πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ κα.Μαρία Σγουρού.

Ομιλία κα.Μαρίας Σγουρού στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας με θέμα: ‘’Προσεγγίζοντας τα μυστικά της Υφαντικής’’ και ώρα 06:00 μ.μ. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από 27-30 Μαρτίου στη βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας.

«Προσεγγίζοντας τα μυστικά της υφαντικής». Εισήγηση με θέμα την Τέχνη του Αργαλειού:

Η Υφαντική ως πανάρχαια τέχνη βασίζεται στην κίνηση , τον ήχο, τον ρυθμό, την ζωγραφική, την εστίαση της προσοχής και την δεξιοτεχνία. Το άτομο μέσα από τη δημιουργία της υφαντικής δέχεται πολλά ερεθίσματα (δημιουργικά), ενώ ταυτοχρόνως πράττει.

Η συνεχής ροή της επιμονής, υπομονής και επαναλήψεως οδηγεί το άτομο που ωριμάζει να μαθαίνει μ’ έναν διαδοχικό τρόπο. Έτσι ό,τι επιτυγχάνεται σε ένα στάδιο αποτελεί τη βάση για το επόμενο.

Τα στάδια στα οποία καταρτίζεται, από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο, συνθέτουν μια ανοδική πορεία ώστε εάν το άτομο εξελίξει τα δυνατά σημεία του να μπορεί να εξελίξει και τα αδύνατα.

Σε αυτό συμβάλλει ουσιαστικά και η ομαδοσυνεργατική δημιουργία κάνοντας τα άτομα να βιώνουν μια ανεξάρτητη, ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή.

Μαρία Σγουρού
Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης “ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ”

Πηγή: https://www.kozanilife.gr