ΚεντρικήΥγεία

Μέτρηση πίεσης: Οι άγνωστες παράμετροι που πρέπει να προσέχετε

8/1/2023

Υπάρχουν ωστόσο κάποια μικρά αλλά σημαντικά μυστικά, τα οποία ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, μπορούν όμως να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τι ακριβώς συμβαίνει όταν μετράτε την αρτηριακή σας πίεση.

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν μετράτε μόνοι σας την πίεση:

Οι μετρήσεις μόνο στο ένα χέρι δεν λένε όλη την αλήθεια: Μελέτη του οργανισμού Framingham Heart έδειξε ότι η μέτρηση της πίεσης και στα δύο χέρια μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αναγνώριση όσων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 3.400 ασθενείς ηλικίας άνω των 13 ετών, διαπίστωσαν ότι περίπου το 10% των συμμετεχόντων παρουσίασαν υψηλότερες μετρήσεις της συστολικής ή μεγάλης πίεσης στο ένα χέρι. Όσοι είχαν αποκλίσεις 10 ή και περισσοτέρων μονάδων στην μέτρηση της πίεσης από χέρι σε χέρι, είχαν 38% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα, εγκεφαλικό ή άλλο καρδιαγγειακό επεισόδιο. Οι διαφορές μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες.
Η πίεσή σας εξαρτάται από το ποιος την μετρά: Η συστολική αρτηριακή πίεση (μεγάλη) είναι κατά μέσο όρο επτά μονάδες χαμηλότερη όταν τη μετρά μια νοσοκόμα στο νοσοκομείο αντί ενός γιατρού, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Exeter.
Το μηχάνημα μέτρησης της πίεσης που έχετε στο σπίτι μπορεί να μην είναι ακριβές: Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης που γίνονται στο σπίτι διαφέρουν σημαντικά από εκείνες που κάνει ο γιατρός στο 15% των περιπτώσεων. Αν ο γιατρός σας έχει συστήσει να ελέγχετε την πίεσή σας στο σπίτι, πηγαίνετε το μηχάνημά σας στο γραφείο του γιατρού σας για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή λειτουργεί όπως πρέπει.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

Πώς να κοιμάστε καλύτερα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού – Οι συμβουλές των ειδικών

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 21/9

xristiana

Δ. Θεσσαλονίκης: Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής Για Το Πρόγραμμα “Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2023”

xristiana