Λαχανάκια Βρυξελλών με τυριά και μπέικον

26

18/1/2023

Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά επιπλέον για το ταψί
  • 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα λαχανάκια σε αλατισμένο νερό για 15’ και τα στραγγίζετε.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4΄-5΄. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2΄ακόμα.
  • Τέλος, προσθέτετε τα λαχανάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα με τα λαχανάκια σε πυρίμαχο ταψί καλά βουτυρωμένο. Σκορπίζετε στα λαχανάκια το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′-15′ ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Σημειώσεις

Γαρνίρετε εξαιρετικά κρέατα και πουλερικά.

Πηγή: https://www.icookgreek.com