Δράσεις ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή

41

27/1/2023

Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Οργάνωση Γη οργανώνουν την ημερίδα «Δράσεις για την κλιματική ουδετερότητα στο Χαλάνδρι – Προς μια κυκλική οικονομία», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Γρ. Γυφτοπούλου 2 & Γκίνη), και ώρα 6.00 – 9.00 μ.μ.

Στην ημερίδα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Δράσεις των Πολιτών για την Κλιματική Ουδετερότητα» του Πράσινου Ταμείου, το οποίο υλοποίησε ο Δήμος Χαλανδρίου και η Οργάνωση Γη, με σειρά συμμετοχικών εργαστηρίων.

Στόχος η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των Χαλανδραίων σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή, μέσω της συμμετοχής τους στον από κοινού σχεδιασμό πιλοτικής στρατηγικής και δράσεων για το κλίμα, σε επίπεδο γειτονιάς.

Ομιλήτριες / ομιλητές

  • Ειρήνη Ηλιοπούλου, Δρ. Αρχ. Μηχανικός-Πολεοδόμος, 
    «Χωρική Ανάλυση Χαλανδρίου και επιλογή περιοχής δράσης»
  • Ειρήνη Σκουλά, Φυσικός MSc
    «Χάρτα στρατηγικής για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας»
  • Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου για θέματα ανακύκλωσης «Διαχείριση Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία στον Δήμο Χαλανδρίου».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης Κώστας Γερολυμάτος, ο οποίος θα αναφερθεί στην ατζέντα της ενεργειακής ουδετερότητας ως πολιτικής της ΕΕ.

Δρώμενο στην Κεντρική Πλατεία

Πριν από την ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, 4.00 – 6.00 μ.μ., δρώμενο για την κλιματική ουδετερότητα, με θέμα: «Ο πλανήτης Γη το 2050», το οποίο οργανώνουν η ΑΜΚΕ «The Bee Camp» και η Οργάνωση Γη.

Στο χώρο της πλατείας θα στηθούν δύο πλανήτες, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους: Ο ένας με καταπράσινες στεριές και γαλάζιες θάλασσες και ο άλλος με γκρι στεριές και μαύρες θάλασσες. Με τις πολιτικές και πράξεις μας μέχρι το 2050, εμείς θα επιλέξουμε σε ποιον πλανήτη θα ζούμε το 2050.

Όσοι/ες συμμετάσχουν στο δρώμενο θα κληθούν να απαντήσουν ποιες είναι οι πράξεις και οι πολιτικές που θα οδηγήσουν στη μία ή στην άλλη εικόνα του πλανήτη Γη.

Πηγή: https://www.otavoice.gr