ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πανικός με τα αγριογούρουνα στην Εύβοια: «Σουλατσάρουν» μέχρι και σε κεντρικά σημεία της Χαλκίδας

27/12/2022

Οι κάτοικοι της Εύβοιας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς τα ατυχήματα με αγριογούρουνα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και παρόλες τις εκκλήσεις για μέριμνα από την Πολιτεία δεν έχουν εισακουστεί.

Όχι απλώς σε μάστιγα αλλά μάλλον σε εικόνα καθημερινότητας τείνουν να παραπέμπουν πλέον για την Εύβοια οι θεάσεις αγριογούρουνων ανά διάφορα μέρη στο νησί.

Αναλυτικότερα, μετά το περιστατικό με επίθεση αγριογούρουνου σε κυνηγό, που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην Κάρυστο, κάτοικοι στη Χαλκίδα επισημαίνουν πως τα άγρια ζώα πλέον με περίσσια άνεση φτάνουν μέχρι κεντρικά σημεία της Χαλκίδας, κάνοντας ανενόχλητα τις βόλτες τους στην παραλία ή τις γετονιές.

Ποιος εξάλλου μπορεί να ξεχάσει τα επικά μπάνια των ζώων σε παραλία στο κέντρο της πόλης, που έθεσε επί ποδός τις τοπικές αρχές αφού το ακραίο σκηνικό δυνητικά θα μπορούσε να πάρει άσχημη τροπή τόσο για τα άγρια αυτά ζώα όσο και για κολυμβητές, τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς τα ατυχήματα με αγριογούρουνα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και παρόλες τις εκκλήσεις για μέριμνα από την Πολιτεία δεν έχουν εισακουστεί.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και από τους οδηγούς στο νησί, καθώς τα αγριογούρουνα σε πολλές περιπτώσεις πετάγονται μέσα στη μέση του δρόμου και εντελώς ξαφνικά και ο κίνδυνος για σοβαρό τροχαίο είναι μεγάλος.

Οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν γιατί δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Τα ζώα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στους αγρότες του νησιού, καθώς εμφανίζονται στα χωράφια και εξαφανίζουν τους καρπούς και τις καλλιέργειες, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε πανικό, καθώς βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι αυτό.

Έχουν προσπαθήσει πολλές φορές, όπως έχουν πει να βάλουν παγίδες και εμπόδια στα αγριογούρουνα, αλλά τις περισσότερες φορές, τα ζώα τις χαλάνε και αυτές ή … τις τρώνε και συνεχιζουν ακάθεκτα τις καταστροφές.

Σε άλλες περιπτώσεις εισβάλουν ακόμα και σε κατοικίες προς αναζήτηση τροφής, με τους κατοίκους να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα αγριογούρουνα και να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Πηγή: EVIMA

Πηγή: https://www.skai.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δίκτυο διαδανεισμού βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης “Thess-βιβλίο”

xristiana

Τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα

xristiana

Ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης

xristiana