ΚεντρικήΥγεία

8 Φρούτα και λαχανικά που θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σου για τις ιώσεις

27/11/2022

Ο χειμώνας και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας. Οι σωστές τροφές βοηθούν πολύ στην καλή υγεία μας και στην πρόληψη.

Καθημερινά καλό θα είναι να συμπεριλαμβάνετε στο διατροφολόγιο σας φρούτα και λαχανικά, που θα σταθούν ασπίδα στις ιώσεις,

Καρότα

Αποτελεί «τράπεζα» βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α είναι βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ ειδικά το χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Αβοκάντο

Δίνει μεγάλα οφέλη όχι μόνο η καρδιά σας, αλλά ολόκληρο το σώμα μας. Από τις φυτικές ίνες, τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα υγιή λιπαρά του. Σύμφωνα με έρευνες, το αβοκάντο έχει αντικαρκινική δράση, ενώ έχει την ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη και την πίεση. 

Ρόδι

Ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φρούτο ενάντια στις ιώσεις που μας απειλούν μέσα στον χειμώνα. Πλούσιο σε βιταμίνες C και K, αλλά και σε φυλλικό οξύ, το ρόδι πάει παντού (ακόμη και στη σαλάτα) ισχυροποιώντας σε σημαντικό βαθμό την άμυνα του οργανισμού σας.

Μπανάνες

Τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι πολλαπλά. Εκτός του ότι είναι εύκολες στην πέψη, οι μπανάνες ενδυναμώνουν τα κόκαλα μας, εξισορροπούν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα μας και βελτιώνουν την καρδιακή μας λειτουργία. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε κάλιο χαρίζει ευεξία και αναζωογονεί τον οργανισμό μας. 

Πορτοκάλια

Ξεχειλίζουν από βιταμίνη C, η οποία αποτελεί το καλύτερο αντιοξειδωτικό, ενώ παίζει κομβικής σημασίας ρόλο στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Εκτός, όμως από την αφθονία σε βιταμίνη C, η κατανάλωση πορτοκαλιών βοηθάει στην μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της λειτουργίας των νεφρών.

Ακτινίδια

Είναι εξαιρετικά για την αποτροπή του κρυώματος, καθώς τα θρεπτικά τους συστατικά και τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία βοηθούν στην καλύτερη αποβολή των επιβλαβών τοξινών από τον οργανισμό. Επιπλέον, ένα ακτινίδιο λίγο πριν τον ύπνο είναι ότι πρέπει για όλους εκείνους που επιθυμούν να βελτιώσουν τον ύπνο τους. 

Αχλάδια

Τα αχλάδια περιέχουν μία σειρά από αντιοξειδωτικά συστατικά, θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες τα οποία όχι μόνο προστατεύουν τον οργανισμό μας, αλλά παράλληλα μας κρατούν σε φόρμα. Επιπλέον, η κατανάλωση αχλαδιών βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων και φυσικά είναι ιδανικά σε κάθε δίαιτα.

Μπρόκολο

Μια μερίδα προσφέρει παραπάνω από την ημερήσια προτεινόμενη δόση βιταμίνης C, μαζί με τις βιταμίνες A, D, B6, K, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Παράλληλα, το μπρόκολο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, εξουδετερώνοντας τα περιττά στοιχεία που έχουν εισέλθει σε αυτόν.

Πηγή: https://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Ο Κώστας Χατζής στο Φούρεσι

xristiana

Η κλιματική κρίση δείχνει ότι ήλθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών

xristiana