Έλαιο σταφυλιού: Γιατί να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας

31

3/10/2022

Ποια τα οφέλη του για το δέρμα – Πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Το έλαιο σταφυλιού, ένα υποπροϊόν της οινοποίησης που δημιουργείται με την εξαγωγή του ελαίου από τα περισσεύματα των σπόρων του σταφυλιού, αποδεικνύεται θαυματουργό προϊόν για το δέρμα, σύμφωνα με το Medical News Today.

Ενώ τα φύλλα και οι καρποί έχουν μακρά ιστορία φαρμακευτικής χρήσης, η ανακάλυψη του εκχυλίσματος του ελαίου σταφυλιού είναι αρκετά νέα, με τις πρώτες καταγραφές για την ανάπτυξή του να μπορούν να εντοπιστούν στη δεκαετία του 1940 -δεν συμπεριλήφθηκε σε εμπορικά προϊόντα μέχρι τη δεκαετία του 1970. Έκτοτε έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών μελετών, δοκιμάζοντας την ικανότητά του στη θεραπεία των πάντων, από τη νεφρική ανεπάρκεια, μέχρι την ανδρική στειρότητα και την υπέρταση. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη επιτυχία κυρίως στη βιομηχανία καλλυντικών.

Τα οφέλη του ελαίου σταφυλιού για το δέρμα

Έλαιο σταφυλιού

Γεμάτο ωμέγα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, το έλαιο σταφυλιού έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι έχει εντυπωσιακές αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες -ένας νικηφόρος συνδυασμός για κάθε προϊόν περιποίησης του δέρματος, σύμφωνα με το Healthline. Πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το έλαιο σταφυλιού για τη θεραπεία των ξεσπασμάτων και ενώ η έρευνα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον λόγο της επιτυχίας του, μπορεί να συναχθεί ότι (χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες) μπαίνει βαθιά μέσα στους πόρους για να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο Pharmacognosy Magazine διαπίστωσε, επίσης, ότι το έλαιο σταφυλιού έχει την ικανότητα να βελτιώνει την υγρασία, την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ μια μελέτη του 2004 που δημοσιεύθηκε στο Phytotherapy Research υποδηλώνει ότι όταν λαμβάνεται από το στόμα σε σταθερή βάση, το έλαιο σταφυλιού μπορεί να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και να βελτιώσει τα συμπτώματα της υπερμελάγχρωσης. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, μια ανασκόπηση του 2011 που δημοσιεύθηκε στο Pharmacognosy Review πιστώνει στο έλαιο σταφυλιού την προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο σταφυλιού στη φροντίδα του δέρματός σας

Έλαιο σταφυλιού

Το Healthline σημειώνει ότι, εκτός αν είστε αλλεργικοί στο έλαιο σταφυλιού, θεωρείται ασφαλές για να το δοκιμάσουν σχεδόν όλοι οι τύποι δέρματος. Μπορείτε να αγοράσετε το έλαιο και να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας σαν ορό, να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα ή να το αναμείξετε με έλαια λιβανιού, αρκεύθου και λεβάντας για μια σοβαρά ενυδατική μάσκα. Διατίθεται, επίσης, σε κάψουλες αν προτιμάτε να το λαμβάνετε από το στόμα. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε μερικές εβδομάδες για να δείτε τα λαμπερά αποτελέσματα που υπόσχεται.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr