To «ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ» επιστρέφει για 13η χρονιά

64

9/9/2022

Ο Σύλλογος Ορίζοντας και η αθλητική του παρέα διοργανώνει τα τελευταία 13 χρόνια το «ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ», για τη στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Ένα διήμερο γεμάτο με πολλές δράσεις, αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, όλες με πνεύμα αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ξεκινά με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίον οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το κόστος της συμμετοχής τους (5 ευρώ) σε όποιο σωματείο/ίδρυμα επιθυμούν από τα παρακάτω, με σκοπό να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού.

Ξενώνας η «Ηλιαχτίδα», Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αρίων», Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Μεγαλόχαρη», Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων & Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης», ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ήπιες Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Άσπεργκερ Νομού Χανίων, Συσσίτια Σπλάντζιας, Κοινωνική Κουζίνα «O Άλλος Άνθρωπος» Χανίων, «Η Καρδιά του Παιδιού», Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας». Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με «Πιλάφι Party», όπου θα μας διασκεδάσει με τις μουσικές επιλογές του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου η ημέρα ξεκινά με τους αγαπημένους σε όλους μας πια αγώνες του Υπερκοπελιού: το Υπερκοπελάκι και το Υπερκοπέλι, αγώνες τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει beach party με dj, σουβλάκια, μπίρες και αναψυκτικά, με τον διασκεδαστικό αγώνα «Σούπερ Ήρωες», πολλές εκπλήξεις και διάφορα events γύρω από το πάρκο.

Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Σύλλογο «Ορίζοντα» με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, έχοντας ως σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα του συλλόγου μας, την προώθηση του εθελοντισμού, την προβολή του έργου και άλλων σωματείων/ιδρυμάτων/κοινωνικών δομών και τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

    50m κολύμπι, 2km ποδήλατο και 1km τρέξιμο.  
    Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό t-shirt Διοργάνωσης, μετάλλιο, έπαινο, αναμνηστικά δώρα
    Δήλωση συμμετοχής έως 20/09/22

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

    600m κολύμπι, 25km ποδήλατο και 10km τρέξιμο.  
    Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό τεχνικό t-shirt Διοργάνωσης, σκουφάκι, Bib Number, μετάλλιο, έπαινο, αναμνηστικά δώρα
    Επίσης, ισχύουν οι ομαδικές συμμετοχές (3 – 4 ατόμων) με ή χωρίς συμμετέχοντα ΑΜΕΑ
    Δήλωση συμμετοχής έως 20/09/22

Εκτός όμως από τους αγώνες που πραγματοποιούνται δια ζώσης, μπορεί κανείς να συμμετέχει από όπου και αν βρίσκεται. Το 2020 η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε virtual* μορφή! Με προσαρμογές στα δεδομένα της πανδημίας το γνωστό σε όλους «Υπερκοπέλι» έγινε  «e- περκοπέλι», κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να αθληθούμε και παράλληλα να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, που χρειάζονται την στήριξή μας, περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή!

*Τι είναι τα Virtual Races?

Πρόκειται για εικονικούς αγώνες που ο καθένας μπορεί να συμμετέχει από όπου κι αν βρίσκεται, αρκεί να περπατήσει/τρέξει/κολυμπήσει/ποδηλατήσει, συγκεκριμένη απόσταση που ορίζεται από το είδος του αγώνα και να το καταγράψει με ένα smart watch, band ή ένα απλό app στο κινητό.

e-ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Θα διεξαχθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα» + 5 ευρώ έξοδα αποστολής εξοπλισμού

    600m κολύμπι, 25km ποδήλατο και 10km τρέξιμο.  

    Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να επιλέξει την ημέρα, την ώρα (εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος: 23/09-2/10/22) και την τοποθεσία (εντός και εκτός Ελλάδας), που επιθυμεί να ολοκληρώσει τον αγώνα του.
    Οι συμμετοχές είναι έγκυρες εφόσον γίνει καταγραφή από smart watch, band ή ένα απλό app στο κινητό και προαιρετικά  φωτογραφία (προσωπική, τον εξοπλισμό τους ή την τοποθεσία).
    Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό τεχνικό t-shirt της Διοργάνωσης, σκουφάκι, bib number, μετάλλιο, έπαινο και αναμνηστικά δώρα.
    Επίσης, ισχύουν οι ομαδικές συμμετοχές (3 – 4 ατόμων) με ή χωρίς συμμετέχοντα ΑΜΕΑ, με τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους όλοι μαζί ή να μοιραστούν τα αθλήματα, ακόμη και σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ή του Εξωτερικού.

Πηγή: https://www.cretalive.gr