Ψεκασμοί για τα κουνούπια αύριο στη Λητή – Σύσταση για περιορισμό στις μετακινήσεις

69

6/9/2022

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου γίνεται γνωστό πως από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Λητής του Δήμου Ωραιοκάστρου, επίγεια ακμαιοκτονία με την μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV), για την καταπολέμηση των κουνουπιών, από τον ανάδοχο του έργου παρουσία αρμοδίων υπαλλήλων της ΠΚΜ.

Για προληπτικούς λόγους συνιστάται πολίτες και ζώα να μην κυκλοφορούν καθόλη την διάρκεια των ψεκασμών στην περιοχή. Οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο της Κοινότητας Λητής στις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ, οι πολίτες συνιστάται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λπ.) να κρατήσουν το εσωτερικών των κατοικιών τους δροσερό και να φροντίσουν να μην είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια). Επίσης, συστήνεται να μην είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com