ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022

69

8/9/2022

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό ραντεβού του φθινοπώρου, οι εκδηλώσεις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» έρχονται και φέτος στη Νέα Ιωνία, με ένα στοχευμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε συνδιοργάνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας με τον ΟΠΑΝ, το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και σε συνεργασία με τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της πόλης.

Ο θεσμός «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» επιστρέφει με έναν μήνα γεμάτο σπουδαίες νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, ιστορικές ημερίδες, καθώς παιδικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Σε μήνυμά της, για την έναρξη του θεσμού, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σημειώνει: «Οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» θεσμός ποιοτικής έκφρασης και ανάδειξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αποκτούν νέο περιεχόμενο και προσανατολισμό! Αφιερώνονται φέτος στον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τις παρακαταθήκες του καθώς ολοκληρώνονται 100 χρόνια από Μικρασιατική Καταστροφή. Σας καλούμε να τιμήσουμε την ιστορία και τη μνήμη των προγόνων μας, να απολαύσουμε όλες τις δράσεις ανταμώνοντας ξανά στις γειτονιές μας των παιδικών μας χρόνων που τόσο έχουμε αγαπήσει. Ελάτε να μοιραστούμε το κοινό όραμα για την πόλη μας, να συνταξιδεύσουμε στη δική μας «Ιθάκη», να αναδείξουμε μαζί το φως της που αντανακλά κάθε ημέρα, δίνοντας ζωή, αγάπη, δύναμη και προοπτική στην πόλη της καρδιάς μας».

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Κυριακή 11/9

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Μητροπολίτη Πατάρων Μελετίου.

Ώρα 10:00 – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ελευθερουπόλεως

Διοργάνωση: ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Επετειακή ομιλία του Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου με θέμα «Η καταστροφή της Σμύρνης. Μαρτυρίες αυτών που έζησαν τα γεγονότα».

Ώρα 11:00 – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας

Διοργάνωση: ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Δευτέρα 12/9

«Με του χορού τα βήματα στον τόπο μου γυρίζω»

Επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ώρα: 21:00 – Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (Είσοδος με αντίτιμο)

Συνδιοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Nέας Iωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος

Τετάρτη 14/9

Παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ με τίτλο: «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί».

Ώρα: 12:00 – Παλαιά Βουλή των Ελλήνων

Διοργάνωση: ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Εγκαίνια έκθεσης «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη-Καταστροφή-Ξεριζωμός-Δημιουργία»

Ώρα: 19:00 – Μουσείο Μπενάκη

Διοργάνωση: ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Πηγή: https://www.otavoice.gr