Δήμος Κιλκίς: Προβολή της ταινίας “Όλα είναι δρόμος” του Παντελή Βούλγαρη

55

14/9/2022

Στο κινηματογραφικό ταξίδι της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών του Ελληνικού Κινηματογράφου ο Δήμος Κιλκίς με την ταινία ‘’Όλα είναι δρόμος’’

Εκτιμώντας ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ιδέα της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) να επαναφέρει σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές στους χώρους όπου γυρίστηκαν, ο Δήμος Κιλκίς συνεργάζεται με την Ένωση Σκηνοθετών και φιλοξενεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ την δραματική ταινία ‘’Όλα είναι δρόμος’’ του Παντελή Βούλγαρη, σε σενάριο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη και του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Η ταινία ‘’Όλα είναι δρόμος’’ είναι σπονδυλωτή, πραγματεύεται τη μοναξιά, τον αποχωρισμό, το ανεκπλήρωτο της συνάντησης ανθρώπου με άνθρωπο. Έχει θεωρηθεί μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών και προβλήθηκε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1998. Αφιερωμένη στη μνήμη του Τάκη Κανελλόπουλου, χάρισε στον ηθοποιό Γιώργο Αρμένη το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου ενώ απέσπασε διάκριση και για το μακιγιάζ στα κρατικά βραβεία του Υπουργείου Πολιτισμού την ίδια χρονιά. Ο μοναχικός άνθρωπος σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής του, όπως και η διαμορφωθείσα νεοελληνική νοοτροπία αποδίδονται γλαφυρά σε τρεις ιστορίες, στο “Χαρώνειο νόμισμα” την ‘’Τελευταία νανόχηνα’’ και το ‘’Βιετνάμ’’, σκηνές του οποίου γυρίστηκαν σε νεόκτιστη κατοικία στα περίχωρα του Κιλκίς. Ο τίτλος “Όλα είναι δρόμος” είναι του ποιητή Γιάννη Τζανετάκη.

Το road trip της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, μετά το Φεστιβάλ
Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ και τη Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά, συνεχίζει να χτίζει στενούς δεσμούς ανάμεσα στις ελληνικές ταινίες και το ευρύ κοινό.

Φέτος τον Σεπτέμβριο, απομακρύνεται από την Αττική και διοργανώνει ένα road trip για το ελληνικό σινεμά. Ένα αυτοκινούμενο όχημα, εξοπλισμένο με τα απαραίτητα, θα διασχίσει μεγάλο μέρος της χώρας αναζητώντας περιοχές όπου γεννήθηκαν σημαντικές ελληνικές ταινίες.

Κάθε ταινία θα προβληθεί στον τόπο που γυρίστηκε μπαίνοντας ένα παιχνίδι διαλόγου μεταξύ έργου, χώρου και χρόνου, που υπόσχεται μαγικές βραδιές για το εκάστοτε κοινό. Το βαν της ΕΣΠΕΚ, πραγματοποιεί 10 στάσεις σε όλη την Ελλάδα, από την Πελοπόννησο ως την Μακεδονία και από την Κέρκυρα ως το κέντρο της Αθήνας. Θα προβάλει κλασικές αλλά και σύγχρονες ταινίες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ποικιλία εποχών, ειδών και θεματολογίας.

Οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη τοπικών φορέων πολιτισμού, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό.

Πηγή: https://www.otavoice.gr