ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Γερή καρδιά: Οι καθημερινές συνήθειες που ακολουθούν και οι καρδιολόγοι

51

9/9/2022

Οι καρδιολόγοι, για να «θωρακίσουν» την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, μας εξηγούν ότι οι πρακτικές τους δεν είναι ούτε ακραίες ούτε περιοριστικές. Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι ακολουθούν έντονα προγράμματα προπονήσεων ή και ακόμα μια εξαιρετικά αυστηρή δίαιτα, για να επωφελούνται από τα θρεπτικά συστατικά που ισχυροποιούν τον οργανισμό και τις λειτουργίες του. Στη πραγματικότητα, ο ισορροπημένος τρόπος ζωής είναι το κλειδί για γερή καρδιά, καθώς και κάποιες συνήθειες που μπορείς πολύ εύκολα να εντάξεις στη καθημερινότητά σου.

  • Επιλέξτε τις σκάλες

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να αφιερώνετε ώρες για άσκηση ή να καταπονήστε σε σκληρές προπονήσεις για να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας. Η σωματική δραστηριότητα είναι διαφορετική για τον καθένα, και ενώ μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ότι θα πάτε για ένα εικοσάλεπτο τρέξιμο, άλλες φορές μπορεί να σημαίνει ότι θα παραμείνετε δραστήριοι κάνοντας μια σύντομη βόλτα, τις δουλειές του σπιτιού ή ανεβαίνοντας τις σκάλες.

  • Ξεκινήστε την ημέρα με πρωινό

Το πρωινό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι παραλείπουν το πρωινό τείνουν να χάνουν συστατικά που είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την καρδιά, όπως φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

  •  Δοκιμάστε τον διαλογισμό

«Το άγχος παίζει ζωτικό ρόλο στις καρδιακές και μεταβολικές παθήσεις» προειδοποιούν οι ειδικοί. Ο διαλογισμός βοηθά στη διαχείριση του άγχους, επομένως αφιερώνοντας ακόμα και λίγα λεπτά καθημερινά για να κάνετε διαλογισμό μπορεί να σας βοηθήσει να εκτονώσετε την ένταση, την πίεση και το στρες της καθημερινότητας.

  • Πείτε «ναι» στα αθλήματα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η κοινωνικοποίηση είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό για την υγεία της καρδιάς. Όταν συμμετέχετε σε αθλήματα δεν κάνετε μόνο γυμναστική αλλά ταυτόχρονα κοινωνικοποιείστε, ισχυροποιώντας τους δεσμούς σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα πολυάριθμων μελετών που το επιβεβαιώνουν, καθώς η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νόσων.

  •  Μην ξεχνάτε το family time

Περνώντας ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας θα μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος και τις ανησυχίες σας αλλά θα υπενθυμίσετε και στον εαυτό σας ποια πράγματα είναι αυτά που αξίζουν στην ζωή.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com