Φριτάτα με σπαράγγια, τυρί ρικότα και γραβιέρα

33

7/7/2022

Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
  • 450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγώνια
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανθεκτικό στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 4
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το τυρί ρικότα και το αλάτι, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν και ανακατέψτε.

Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει σχεδόν, αλλά να είναι ακόμα ρευστό από πάνω, περίπου 4 με 5 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα, προθερμάνετε το φούρνο.

Βήμα 6
Ρίξτε τη γραβιέρα πάνω από τη φριτάτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί, περίπου 6 με 8 λεπτά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr