Χορτοπιτάκια με γιαούρτι και φέτα

34

24/6/2022

Υλικά Συνταγής

  • 6-7 παραδοσιακό φύλλο για πίτες, έτοιμα ή σπιτικά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια)
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές τραχανάς γλυκός
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε και στραγγίζετε τα χόρτα. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα στύβετε πολύ καλά. Τα ρίχνετε σε λεκάνη και προσθέτετε τον τραχανά και το λάδι.
  • Χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και ρίχνετε τη φέτα τριμμένη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη λεκάνη με τα χόρτα και ανακατεύετε. Η γέμιση πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή, όχι υδαρής.
  • Ραντίζετε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο μαζί. Κόβετε κάθε φύλλο σε τρεις μακρόστενες λωρίδες κατά μήκος. Βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά γέμισης στη μια άκρη κάθε λωρίδας και αλείφετε το υπόλοιπο φύλλο με ελαιόλαδο.
  • Tυλίγετε τη λωρίδα με τη γέμιση σε τρίγωνο, αλείφετε την επιφάνεια του τρίγωνου με ελαιόλαδο και λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε τα τρίγωνα πιτάκια σε ταψί επίσης λαδωμένο. Ψήνετε στους 200 °C τα πιτάκια για 30-35΄, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: https://www.icookgreek.com