Τα Αγιοπαυλίτικα ένα διήμερο γιορτής στον Άγιο Παύλο

28


27/6/2022

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη Καλοκαίρι 2022: Ένα διήμερο γιορτής στον Άγιο Παύλο. Μετά από δύο χρόνια, τα Αγιοπαυλίτικα επανέρχονται. Στις 28 και 29 Ιουνίου, η γιορτή θα κορυφωθεί με τη συναυλία του Γιώργου Μαργαρίτη

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αναστολής λόγω του covid-19, η δημοτική κοινότητα του Αγίου Παύλου γιορτάζει και πάλι. Υπό την αιγίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, διοργανώνονται τα Αγιοπαυλίτικα 2022. Έχοντας πρώτιστα θρησκευτικό χαρακτήρα και κατά δεύτερο λόγο εορταστικό, τα Αγιοπαυλίτικα θα αρχίζουν με τη δοξολογία του Μέγιστου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, στις 19.00 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Παύλου. Η πρώτη μέρα της γιορτής θα ολοκληρωθεί με δυο συναυλίες, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Μετά την αρχιερατική Θεία λειτουργία στις 08.00 της ερχόμενης Τετάρτης, θα γίνει μέγας εσπερινός στις 19.00΄ το απόγευμα, θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Παύλου και στις 21.30΄, θα αρχίσει η συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων:


ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
• 7 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός – Ιερός Ναός Αγίου Παύλου
• 9 μ.μ.: Συναυλία της λαϊκής ορχήστρας του δημοτικού ωδείου Νεάπολης-Συκεών – Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα
• 10 μ.μ.: Παραδοσιακά χορευτικά σχήματα
– Ποντιακός σύλλογος Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας ‘’Εύξεινος Πόντος’’
– Χορευτική ομάδα Αγίου Παύλου ’’Χορόσημο’’
– Πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος ’’Ισορροπία’’


ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
• 8 π.μ.: Αρχιερατική Θεία λειτουργία
• 7 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός
• 8 μ.μ.: Περιφορά εικόνας Αγίου Απόστολου Παύλου
• 9.30 μ.μ.: Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη
Ο Γιώργος του χθες και του σήμερα. Ο Μαργαρίτης του λαϊκού και του ρεμπέτικου, θα συνεπάρει με τις ερμηνείες του όσους τον παρακολουθήσουν. Μαζί του: Κώστας Μαργαρίτης, Χριστιάνα Γαλιάτσου και εξαμελής ορχήστρα μουσικών.


♦ Όλες οι μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Λεωφόρου ΌΧΙ με ΕΙΣΟΔΟ ΔΩΡΕΑΝ

Πηγή: https://cityportal.gr