Δύο τρόποι για να προσαρμόσετε το foundation σας αναλόγως με την εποχή

30

22/5/2022

Χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε καινούριο.

Είναι αυτονόητο ότι η εύρεση της σωστής βάσης για το μακιγιάζ σας είναι πολύ σημαντική, όταν αυτό θέλετε να μοιάζει φυσικό και αβίαστο. Όμως, όταν καταλήξετε στην τέλεια φόρμουλα βάσης για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος και τις επιθυμίες σας αναφορικά με το μακιγιάζ σας, είναι λογικό να μην θέλετε να την αλλάξετε.

Τι γίνεται, ωστόσο, όταν οι εποχές αλλάζουν και μαζί με αυτές και οι συνθήκες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματός σας; Παρακάτω θα μάθετε δύο τρόπους που, σύμφωνα με το byrdie.com, θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το αγαπημένο σας foundation αναλόγως με την εποχή, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε καινούριο από το χειμώνα στο καλοκαίρι.

Χρησιμοποιήστε μπρόνζερ

Μακιγιάζ

Ο απλούστερος τρόπος για να προσαρμόσετε το foundation σας για το καλοκαίρι είναι απλώνοντας bronzer σε μια βαθιά απόχρωση που συμπληρώνει το καλοκαιρινό σας δέρμα. Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με το μπρόνζερ.

Μπρόνζερ για το μακιγιάζ

«Δεν συμβουλεύω απλώς να ανακατεύετε ένα μπρόνζερ με το foundation σας και να το αλείφετε σε όλο το πρόσωπο και να περιμένετε ότι θα λειτουργήσει», λέει η makeup artist Jenna Menard. «Μου αρέσει να διαχωρίζω το μπρόνζερ, ώστε να μπορώ να το εφαρμόσω στρατηγικά σε σημεία που φαίνεσαι φυσικά μαυρισμένη. Γίνεται πιο πιστευτό όταν το τοποθετείς σωστά γύρω από τις σωστές περιοχές του προσώπου και όχι σε όλο το πρόσωπο». Συμπληρώνει, επίσης, ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να παραλείψετε τελείως το foundation και απλώς να τονίσετε το καλοκαιρινό σας δέρμα μόνο με μπρόνζερ, καθώς «Δημιουργεί πιο πιστευτό μαύρισμα το καλοκαίρι».

Αραιώστε με ενυδατική κρέμα

Η ανάμειξη λίγης ενυδατικής κρέμας στο foundation σας είναι ένας δοκιμασμένος και αληθινός τρόπος για να το αραιώσετε -αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ελαφρύνετε τη χρωστική ουσία του foundation; Καθαρίζει τη φόρμουλα, επιτρέπει στον αληθινό τόνο του δέρματός σας να λάμψει και προσθέτει ένα δροσερό τελείωμα, το οποίο είναι τέλειο για όταν το δέρμα σας φαίνεται ελαφρώς ξηρό και θαμπό. Στην πραγματικότητα, η ανάμειξη της ενυδατικής κρέμας με το foundation σας είναι ο τέλειος τρόπος για να συνδυάσετε σημαντικά συστατικά περιποίησης στο καθημερινό σας πρόγραμμα μακιγιάζ.

Μακιγιάζ

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι υπέροχο να αναμειγνύεται κάτι με SPF και για τον χειμώνα, η προσθήκη λίγης επιπλέον ενυδατικής κρέμας είναι επίσης το κλειδί για να διατηρείται το ξηρό δέρμα ενυδατωμένο», λέει ο makeup artist Apollo Barragan. «Πραγματικά όλα ξεκινούν με την περιποίηση της επιδερμίδας -φροντίστε να προστατεύετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να το διατηρείτε ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr