ΚεντρικήΚοινωνικά

Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

24/3/2022

Στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 2019 η πρωτοποριακή Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών.

Στις προσφερόμενες εξειδικευμένες υπηρεσίες περιλαμβάνεται νευροψυχολογική αξιολόγηση, ημερήσιο θεραπευτικό πρόγραμμα νευροψυχολογικής αποκατάστασης και ψυχολογικής υποστήριξης της οικογένειας, καθώς και πρόγραμμα σταδιακής επανένταξης και προσαρμογής. Στόχο αποτελεί η σφαιρική αντιμετώπιση των εγκεφαλικών βλαβών, η σταδιακή ανάκτηση της ικανοποιητικής λειτουργικότητας του ασθενούς και η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του ατόμου.

Στη Μονάδα δεκτοί γίνονται ενήλικες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (ΚΕΚ) ή άλλες επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες, όπως αγγειακά εγκεφαλικά, ανευρύσματα, ανοξίες, ενδοκράνιους όγκους, εγκεφαλίτιδες, αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες, πολλαπλή σκλήρυνση, νόσηση από SARS-CoV-2 και άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 έως 60 ετών, να έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη πριν από τουλάχιστον 3 μήνες, και να διαθέτουν στοιχειώδη λεκτική επικοινωνία, δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδα και ένα επαρκές επίπεδο εγρήγορσης και αντοχής, προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ομαδικό πρόγραμμα 5 ωρών την ημέρα.

Το Πρόγραμμα ακολουθεί τη δομή, τα ψυχομετρικά εργαλεία, τις θεραπευτικές μεθόδους και τις ασκήσεις συστηματικής γνωστικής ενδυνάμωσης του Brain Injury Day Treatment Program του NYU Longone Health, Rusk Institute New York, U.S.A., τα οποία έχουν μεταφραστεί και προσαρμοστεί στον ελληνικό πληθυσμό.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2310318218 ή μέσω email στο info_thes@elepap.gr

Related posts

Το φθηνό μπαρ-εστιατόριο

xristiana

Στον Βόλο το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας

xristiana

Θεσσαλονίκη: “Παίζω – Δρω – MotiON” από τη ΧΑΝΘ σήμερα το πρωί στη Νέα Παραλία

xristiana