ΚεντρικήΥγεία

PCR τεστ: Στα 47 ευρώ η ανώτατη τιμή από την Πέμπτη – Αναλυτικά η απόφαση

4/1/2022

Πότε δεν εφαρμόζονται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης.

Αλλάζουν από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην ενημέρωση προς το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές σημειώνεται πως από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται ως εξής τα ανώτατα όρια χρέωσης για το μοριακό τεστ:

  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
  • Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 27/2

xristiana

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ “See First”

xristiana

Εκδήλωση ΝΟΚΑΚΑ Στην Κεντρική Πλατεία Της Θήβας

xristiana