Πώς το τσάι matcha βοηθάει στα δόντια;

44

23/1/2022

Το matcha tea τα τελευταία χρόνια είναι στα big trends κάθε σεζόν  και είναι το τσάι που παραμέρισε με ευκολία όλα τα υπόλοιπα, αντικατέστησε τον καφέ και έδωσε το πράσινο φως σε chef και ερασιτέχνες να πειραματιστούν στις κουζίνες τους.

Φτιαγμένο από λεπτά αλεσμένα φύλλα matcha υψηλής ποιότητας, τα οποία καλλιεργούνται στη σκιά, το matcha διαθέτει 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό, τι το κλασικό πράσινο τσάι και θεωρείται ότι προσφέρει περισσότερη ενέργεια.

Αυτό το υπέροχο ρόφημα ωφελεί εκτός από το σώμα μας, και τα δόντια μας!

Ωστόσο ο οδοντίατρος Mark Burhenne, DDS, εξηγεί ότι το matcha και άλλα πράσινα τσάγια θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καλή στοματική υγεία, όπως επισημαίνει και μια μελέτη του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού όπως το matcha συνδέεται με τη διατήρηση ενός υγιούς στόματος.

Ο Δρ Mark Burhenne εξηγεί λεπτομερώς γιατί το τσάι matcha βοηθά στη βελτίωση και τη διατήρηση της στοματικής υγείας. Σημείωσε ότι το πράσινο αυτό ρόφημα βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και, καθώς η οδοντιατρική και η ψυχική μας υγεία είναι αλληλένδετες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα για την υγεία των δοντιών από την κατανάλωση τσαγιού matcha, που είναι πιο άμεσα.

Μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο Archives of Oral Medicine, έδειξε ότι το αντιοξειδωτικό EGCG, που βρίσκεται στο τσάι matcha, βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων που προκαλούν ουλίτιδα στο στόμα μας.

Μια προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Periodontology διαπίστωσε ότι το τσάι θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των ασθενειών των ούλων λόγω μιας μέτριας αντίστροφης σχέσης μεταξύ της κατανάλωσης του πράσινου ποτού και της μειωμένης περιοδοντικής νόσου.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com