Ζυμαρικά με τόνο και μανιτάρια

42

5/12/2021

Υλικά

  • 220 γρ. ζυμαρικά
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μικρό λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 2 μεγάλες χούφτες φρέσκο baby σπανάκι
  • 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 6 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά, ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5
Ρίξτε στο τηγάνι το baby σπανάκι και τον τόνο σε κονσέρβα, καθώς και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι.

Βήμα 6
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr