Εορταστικό bazaar από τον «Κύκλο» με ανακυκλώσιμα υλικά

36

1/12/2021

Κυκλικά Γιορτινά είναι ο τίτλος του εορταστικού Bazaar ιδεών και δημιουργιών που διοργανώνει ο Κύκλος-Εργαστήριo Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.

«Αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις γιορτινές μας αγορές και βλέπουμε τα πράγματα πιο κυκλικά!». Με αυτό το μότο, o Κύκλος-Εργαστήριo Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας, αναμένεται να διοργανώσει φέτος το δικό του χριστουγεννιάτικο ξεχωριστό bazaar, ιδεών και δημιουργιών, ένα κάλεσμα, σε εγχειρήματα και επιχειρήσεις της πόλης ώστε να αναδείξουν τη δουλειά τους και το έργο τους, να συνδεθούν και τελικά να συνυπάρξουν όλοι/ες μαζί.

Στόχος αυτού του bazaar είναι οι εξοικείωση με αξίες όπως η συνεργατικότητα, η αλληλεγγύη, η επανάχρηση και δημιουργικότητα μέσω καλών πρακτικών!

Από φυσικά καλλυντικά και ρούχα ελληνικής παραγωγής από οργανικό βαμβάκι μέχρι καλλιτεχνικές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, θα μπορέσουμε να κάνουμε διαφορετικές αγορές και να υποστηρίξουμε ομάδες και εγχειρήματα που το αξίζουν!

Στο bazaar θα συμμετέχουν: 

Αργώ ΚΟΙΝΣΕΠ
Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης
Οκτάνα
ΣΕ ΒΙΟΜΕ
Φυσικά Όνειρα – ΚοινΣΕπ Ένταξης ΑΜΕΑ
11:11 COSMUS DIY
Elephant Gang
Pat Κiout Productions
PCP Clothing
Wasteless design
ΥaYa

Λίγα λόγια για τον «Κύκλο»

Ο Κύκλος είναι ο πρώτος χώρος στην πόλη της Θεσσαλονίκης που ανοίγει το διάλογο για τη σχέση της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα, προ(σ)καλώντας κάθε ηλικίας πολίτες να αναζητήσουν οι ίδιοι τις δυνατότητες να βελτιώσουν τις συνθήκες στις πόλεις και στις γειτονιές τους.

Βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να γίνει ένα σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους.

Όνειρο της ομάδας του Κύκλου είναι να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από τους πολίτες και τις γειτονιές και να υποστηρίξει με συμμετοχικές διαδικασίες τη σταδιακή μετάβαση προς μία πιο κυκλική οικονομία και κοινωνία.

► Info

Κυκλικά Γιορτινά- Εορταστικό Bazaar Δημιουργιών και Ιδεών

Ημερομηνίες: 04-05/12/21 12:00-19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Κύκλος-Εργαστήριo Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας
Αγίας Σοφίας 105, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
τηλ: 231 600 9518

Πηγή: https://cityportal.gr