Ριζότο στο φούρνο με μπέικον

21

23/11/2021

Υλικά

  • 250 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 700 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (από έναν κύβο)
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Σοτάρετε το μπέικον σε πυρίμαχο σκεύος για 3- 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Βήμα 3
Προσθέστε το κρεμμύδι και το βούτυρο και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4
Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθεί.

Βήμα 5
Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.

Βήμα 6
Προσθέστε τα ντοματίνια και το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε γρήγορα το ρύζι.

Βήμα 7
Σκεπάστε με το καπάκι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.

Βήμα 8
Ανακατέψτε την περισσότερη παρμεζάνα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr