Ομιλία Με Θέμα «Κακοποίηση Και Κοινωνικές Αντιλήψεις, Τα Αποτελέσματα Μιας Έρευνας»

20

25/11/2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η AID-Alternative Innovative Development και η Πολιτική Δύναμη Γυναικών διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κακοποίηση και κοινωνικές αντιλήψεις, Τα αποτελέσματα μιας έρευνας».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη με σκοπό την καταγραφή των κοινωνικών αντιλήψεων αναφορικά με την κακοποίηση, την παρενόχληση, τα όρια συμπεριφοράς αλλά και των γνώσεων σχετικά με τα νομικά δικαιώματα αντίδρασης σε οποιαδήποτε προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Θα αναπτυχθεί διάλογος με έμφαση σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι

-η σεξουαλική παρενόχληση,
-η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας των ανθρώπων,
-η ευαισθητοποίηση των γυναικών, και των ατόμων γενικότερα ηλικίας άνω των 18 ετών, προκειμένου να αναγνωρίσουν, αλλά και να επικοινωνούν πιθανά περιστατικά παρενόχλησης τα οποία μπορεί να αντιληφθούν.
Ακόμη, μέσα από απόψεις και σκέψεις που θα μοιραστούν οι προσκεκλημένοι ομιλητές, θα αποσαφηνιστούν όροι για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν και να σχολιαστούν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκε, και διερεύνησε τις κοινωνικές αντιλήψεις αναφορικά με την παρενόχληση, την κακοποίηση, τα όρια και την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας και ευρήματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης γυναικών που υλοποιεί η AID.

Ομιλήτριες/ομιλητές:

Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας
Κυριακή Καδεμίδου, Εκπρόσωπος Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Γιάννα Παναγοπούλου, Σύνθια Σάπικα, Χρύσα Αράπογλου, από την Πολιτική Δύναμη Γυναικών
Φένια Παπακωνσταντίνου, Ουρανία Ράπτη, Δημήτρης Λαδόπουλος, από την AID (Alternative Innovative Development)

Δίνεται η δυνατότητα ερωτήσεων από τους θεατές.

Πότε; Στις 25 Νοεμβρίου 2021 στις 19:30
Που; Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί online στο facebook και στο youtube στους συνδέσμους: https://www.facebook.com/aid.com.gr  https://bit.ly/3HrPcok

Πηγή: https://cityportal.gr