Μπουγάτσα με τορτίγια – Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

17

25/11/2021

ΥΛΙΚΑ

    5 κ.σ. βρώμη
    100 ml γάλα
    1 βανίλια με ζάχαρη (ή μια κ.γ. ζάχαρη καστανή)
    Λίγο ξύσμα λεμονιού
    1 τορτίγια ολικής
    Λίγη ζάχαρη άχνη
    Κανέλα

https://www.instagram.com/tv/CWK044wlKzh/?utm_source=ig_embed

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την βρώμη, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
    Μεταφέρουμε την κρέμα, την οποία έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στην τορτίγια και διπλώνουμε σαν φάκελο.
    Θα πρέπει να καλύψουμε την κρέμα με την τορτίγια σε όλες τις πλευρές.
    Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο λάδι, προσθέτουμε την «μπουγάτσα» και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
    Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.govastileto.gr