“Δεν Περισσεύει Κανείς”: Μία Διαφορετική Πορεία Μαθητών Της Θεσσαλονίκης Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

33

30/11/2021

Μία πρωτότυπη δράση με σύνθημα «διαφορετικότητα σημαίνει ισότητα», διοργανώνουν μαθητές δύο λυκείων της Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που είναι στις 3 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μαθητές του 28ου και το 30ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης οι οποίοι την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν πορεία από τα σχολεία τους μέχρι το Σωματείο φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο».

“Είμαστε όλοι πραγματικά ισότιμα μέλη στην κοινωνία μας;”, “Υπερασπιζόμαστε ως κοινωνία τα δικαιώματα όλων, ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων τους;” , “Είμαστε ικανοποιημένοι από το βαθμό ένταξης των ατόμων ΑΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο ισότιμα και παραγωγικά;”.   Καθήκον μας – ειδικά των νέων- είναι  να θέτουμε συνεχώς τέτοιες ερωτήσεις“, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:  

«Προορισμός το Σώμα φίλων ΑΜΕΑ “Δράση για το κάτι άλλο”, ένας χώρος για την αναπηρία που έντεκα χρόνια τώρα κρατά τις πόρτες του ανοικτές για την τοπική κοινωνία και για σχολεία, όπως το 28ο και το 30ο. Ξεκινάμε ταυτόχρονα και από τα δύο σχολεία. Πανό και πλακάτ υπενθυμίζουν σε όσους συναντάμε στις προσχεδιασμένες διαδρομές το τι γιατί είμαστε “έξω”. Γιατί  “στον κόσμο που φτιάχνουμε δεν περισσεύει κανείς».

«Αυτό το σύνθημα του Σωματείου είναι και το βασικό σύνθημα της δράσης. Φτάνοντας στο Σωματείο, γεμίζουμε σε σχηματισμούς ανά τμήμα τα στενά γύρω και τραγουδάμε ένα τραγούδι -δημιουργία μαθητών – με τίτλο φυσικά το  “Δεν περισσεύει κανείς” . Αυτή την εικόνα που ξεκινά από την πόρτα του Δράση Για το Κάτι Άλλο και ξεχύνεται στην πόλη, θέλουμε να κρατήσουμε . Την κινηματογραφούμε, τη δημοσιεύουμε και κάνουμε το λίγο που περνάει από το χέρι μας για να πούμε -πρώτα στους εαυτούς μας – ότι η αναπηρία δε διαχωρίζει, δεν απομονώνει, δεν πρέπει να “κρύβεται”. Είναι ο τόπος κι η αφορμή για συνάντηση με ένα κόσμο που δεν περισσεύει κανείς …μας. Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί!» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , ΒΙΘΥΝΙΑΣ 30, ώρα δράσης 13:15 – 14:00.

Πηγή: https://www.thestival.gr